Hokejisté Boleslavi spadli do baráže

Týdeník Sedmička se pokusil najít příčiny, proč boleslavští hokejisté skončili v extralize poslední a musí hrát znovu baráž.

Úterní prohra doma s Kometou Brno 2:4 poslala s definitivní platností hokejisty BK Mladá Boleslav do baráže. V průběhu soutěže přitom dlouho věřili v postup do předkola play-off. Nebyl důvod myslet si opak. Hráči předváděli v první polovině základní části líbivý hokej. Tvrdost, povedené akce, vnitřní síla týmu – přesně tak, jak to má být. „Je znát chuť po vítězství,“ tvrdil útočník Lukáš Pabiška.

Krutá realita

A teď současnost. Křečovitá hra, zoufalství v útoku a gólman Marek Schwarz, který v brance často předvádí neuvěřitelné zákroky, ale k bodům to většinou nestačilo.
Brankář si přenesl dobrou výkonnost ze základní části i do play-out, ale týmu se nedaří v ofenzivě a střílení gólů je pro jeho spoluhráče v poli nadlidský úkol. „Když vedeme jen o gól, nemůžeme si dovolit mít tolik vyloučených ve třetí třetině jako v neděli proti Karlovým Varům. ,“ řekl Schwarz. Bruslařský klub se postupně propadl z klidného středu extraligové tabulky až na úplné dno. Kde se stala chyba? Nabízí se několik možných důvodů. Hráči byli možná až příliš spokojení. Žádná hrubka je nerozhodila. Kdo chybuje v jednom utkání, hraje i příště, protože Středočeši disponují úzkým kádrem. Trenéři mají v tomto ohledu omezené možnosti.

Výměna trenéra

Další důvod se možná skrývá v otázce trenérského obsazení. Vedení boleslavského klubu letos na konci ledna odvolalo původního kouče Vladimíra Čermáka. Tým pod jeho vládnutím postupně stagnoval, ale očekávaný impuls ze strany nového lodivoda Jana Tlačila nepřišel. Jediná tříbodová výhra za dvanáct zápasů pod jeho vedením hovoří za vše. V baráži budou Středočeši potřebovat nutně čtyři vítězství, jinak je čeká sestup do první ligy.