Hokejisté jsou poslední

Boleslavští hokejisté sice v neděli porazili Karlovy Vary 2:1, ale po úterní porážce s Kometou Brno 2:3 opět klesli na poslední místo.

Pokud hokejisté BK Mladá Boleslav rychle nezvýší svou produktivitu, baráž o účast v příštím ročníku extraligy je zřejmě nemine. Současná střelecká forma je totiž žalostná. Mužstvo naposledy vstřelilo víc než dva góly 7. února proti Vítkovicím (5:6). To bylo ještě pod dočasným vedením sportovního manažera Luďka Bukače. „V poslední době dávají góly převážně obránci,“ připomíná asistent trenéra Jiří Šejba.

Slabá ofenziva

Po nástupu nového trenéra Jana Tlačila sice Středočeši vylepšili obrannou hru, ale jako kdyby šla stranou ofenzivní část. Vstřelit gól, to je pro boleslavské hráče nadlidský úkol. V posledních sedmi utkáních mají průměr jen lehce nad jednou brankou na zápas. „Pořád si říkáme, že musíme hodně střílet, což plníme, ale puky se nám odrážejí jinam. Jednou se to musí zlomit,“ tvrdí obránce Josef Jindra. Ve skupině o udržení jsou odehrána čtyři kola a Boleslavští se pravidelně střídají na posledních dvou místech s Kladnem. Středočeský rival se po úterních zápasech opět dostal o bod před Bruslařský klub a páteční vzájemné měření sil v Metrostav Aréně může být pro další vývoj play-out klíčové. „Tabulka je hodně vyrovnaná, rozestupy jsou malé, takže je důležité každé utkání,“ dodává Jindra.