Hoza trénoval na sezonu na Pradědu

Hokejista Michal Hoza strávil u Drtičů šest sezon a rád by v týmu pokračoval. Vedení klubu musí ale přesvědčit na ledě.

Když hokejisté Hodonína loni herně tápali, vyvolávali fanoušci jméno útočníka Michala Hozy. Mají ho za brouska, jenž v útočném pásmu srazí soupeře a peláší zpět, aby to stejné zopakoval za vlastní bránou.

Momentálně je ovšem Hoza stále bez smlouvy na novou sezonu. Objeví se v září znovu v hodonínském dresu? „S Michalem jsme v kontaktu. O podmínkách spolupráce se ovšem pobavíme až v srpnu, kdy se tým přesune na led. Pak uvidíme, jak se mu bude dařit,“ říká předsedkyně druholigového klubu Jana Gajošová.

Hoza by v Hodoníně rád zůstal. S okleštěnou kostrou týmu už absolvoval letní přípravu na nadcházející ročník, který by byl jeho sedmým v oranžovomodrých barvách.

Dříč, co zbytečně fauluje

„Trénovalo nás málo, což není ideální. Sám jsem proto ještě chodil do posilovny a jezdil na kole,“ tvrdí třiatřicetileté křídlo. Na bicyklu najel hodně kilometrů. Strávil například čtyři dny v okolí Pradědu a každý den vyjel na vrchol. Zúčastnil se dokonce dvou padesátikilometrových závodů.

„Hrábl jsem si na dno. A jak jsem dopadl? No, dojel jsem,“ směje se Hoza, který uplynulou sezonu končil se smíšenými pocity. Odehrál jen osmadvacet zápasů, v nichž nasbíral třináct bodů za góly a asistence.

„On je ale spíše bojovník a dříč, který nechá na ledě všechno. Navíc má zkušenosti a v nasazení je příkladem pro mladší,“ hodnotí forvarda jeho bývalý trenér Arnošt Šifl.

Už několikrát se ovšem stalo, že přemíra snahy vedla k Hozovu zbytečnému vyloučení. „Chyba je, když fauluje v útočném pásmu. Rozhodčí už ví, že Michal souboje dohrává,“ popisuje Šifl.

Hoza hodlá v srpnu vyjet na led s čistou hlavou. Chce být hlavně přínosem pro tým. „Doufám, že v Hodoníně sedmou sezonu skutečně začnu a také dokončím. Pak se uvidí. V mém věku musím myslet na své okolí a zdraví. Kvůli tomu se taky každou sezonu rozhoduji, jestli budu hrát dál,“ říká útočník.

Věří, že pokud v klubu zůstane, vybojuje si trvalé místo v základním kádru. Cítí důvěru trenérské dvojice Buřič - Ševela. Zároveň si je ale vědom, že při zápasech se pravidelně na led dostanou opravdu jen ti nejlepší.

„Osobně cítím, že bych mohl hrát dobře. Fyzičku mám, tak uvidíme,“ uzavírá Hoza.