Hvězdy Instagramu: prohlédněte si nejfotografovanější místa roku 2017

Moskva, mrakodrapy

Moskva, mrakodrapy Zdroj: profimedia.cz

New York, Brooklynský most
Moskva, Rudé náměstí
Londýn, Big Ben
Sao Paulo, Most Estaiada
Paříž, Vítězný oblouk
21
Fotogalerie

Blíží se konec roku a bilancují i sociální sítě. Instagram zveřejnil statistiky nejfotografovanějších míst roku 2017.  

Populární aplikace se pomalu blíží magické hranici jedné miliardy uživatelů (nyní cca 800 milionů).

Začínají se tak krystalizovat místa a města, která budou pravděpodobně každým rokem atakovat místa první desítky nejfotografovanějších lokací světa. 

Od uplynulého roku se změnilo především pořadí míst a měst v žebříčku. O jedno místo si pohoršil Londýn (nyní na třetím místě) a do první desítky se naopak dostala Barcelona. Z nejlepší desítky vypadlo brazilské Rio de Janeiro. To své největší období slávy zažilo v roce 2016, kdy bylo hostitelem letních olympijských her (tehdy mu patřila osmá příčka). 

.@nicanorgarcia is a frequent, practically daily visitor to Barcelona's city centre. "The centre of the city is like a labyrinth where you move through different neighbourhoods, each with their own character: Gothic Quarter, Raval, Born... But they are all Barcelona." This photo was taken from the deck of the city's cathedral, on an afternoon when there were few tourists. "It is possible to see all of Tibidabo, Montjuic, the harbour and various tall buildings in the city from there, the heart of Barcelona." . #barcelona #espagne #spain #city #city_explore #seemycity #ig_architecture #citygram #unlimitedcities #residensity #density #urbanism #cityspace #skyscrapers #cities #citiesofinstagram #citiesdiscovered #skyscraper #urbanexploration #urban #urbanphotography #urbanlife #citylife #citylifestyle #cathedral #ancientcity

Příspěvek sdílený Guardian Cities (@guardiancities),Srp 31, 2017 v 10:33 PDT

První příčku obhájil New York, následovaný Moskvou. Obě města tak potvrdila fakt, že Instagram je nejpopulárnější mezi americkými a ruskými uživateli. Obě země mají zastoupení ještě v podobě Los Angeles a Petrohradu. 

Kontinentální převahu ale ukázala Evropa a její města, která obsadila více jak polovinu žebříčku. Asie a Amerika si naopak svou nadvládu uržely v konkrétních lokacích a turistických atrakcích. V nich dominují především Disneylandy ve Spojených státech, ale například i v Tokiu. 

Jaké další zajímavosti nabídl rok 2017 na Instagramu? Nejpoužívanějším filtrem roku 2017 se stal Clarendon, nejpopulárnější videa pocházely od fotbalisty Cristiana Ronalda a nejsledovanějím zvířetem je psík jiffpom.  

Rok 2017 na Instagramu
Autoři nejlakovanějších příspěvků1. Beyoncé 2. C. Ronaldo 3. Selena Gomez
Nejoblíbenější hashtagy 1. #love 2. #fashion 3. #photooftheday
Nejfotografovanější města1. New York 2. Moskva 3. Londýn 4. Sao Paulo 5. Paříž 6. Los Angeles 7. Petrohrad 8. Jakarta 9. Istanbul 10. Barcelona
Nejfotografovanější lokace1. Disneyland, Anaheim, USA 2. Time Square, New York City, USA 3. Central Park, New York City, USA  
Nejvíce followerů 1. Selena Gomez 2. Cristiano Ronaldo 3. Ariana Grande