I v krizi rostou zajímavé stavby

Hotely - 2. místo: Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Hraničář (člen CPI Group)

Hotely - 2. místo: Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Hraničář (člen CPI Group) Zdroj: CPI Group

Rekonstruované kanceláře - 1. místo: QUBIX 4 PRAHA, Praha 4, S+B Gruppe
Rezidenční projekty -  1. místo: Villa Charles, Praha 6, DBD Group
Nová administrativní centra - 1. místo: City Green Court, Praha 4, Skanska Property Czech Republic
Obchodní centra - 1. místo: Forum Nová Karolina, Ostrava, New Karolina Shopping Center Development
Hotely - 1. místo: Clarion Congress Hotel České Budějovice, Vigano (člen CPI Group)
11
Fotogalerie
Praha, Ostrava a jižní Čechy zabodovaly v letošním ročníku soutěže o nejlepší dokončené nemovitostní projekty Best of Realty. V nejsilněji zastoupené kategorii rezidenčních projektů vybrala odborná porota Villu Charles v Praze 6 od developera DBD Group.

Mezi obchodními centry zvítězilo Forum Nová Karolina v Ostravě, oceněné za vytvoření architektonicky velkoryse pojaté destinace pro nákupy i trávení volného času a položení základu nové čtvrti na území bývalého brownfieldu. Z nových kancelářských center si první cenu odnesl pankrácký projekt City Green Court, jehož developerem byla Skanska Property CZ. Porota vyzdvihla zejména nasvětlení vnitřních prostor budovy denním světlem. Kategorii rekonstruovaných kanceláří ovládl projekt QUBIX rovněž v Praze 4, za nímž stojí rakouská společnost S+B Gruppe.

V kategorii hotelů získala titul skupina CPI za Clarion Congress Hotel v Českých Budějovicích, který byl oceněn za provedenou rekonstrukci, dobře řešené kongresové prostory a zachování image původního hotelu Gomel. Zvláštní cenu poroty si letos odnesla obec Lipno nad Vltavou za strategicky propracovaný dlouhodobý územní a stavební rozvoj, kombinující investice veřejného a soukromého sektoru.

Držitelem ceny Award for Excellence, kterou uděluje Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, se stal majitel a předseda představenstva skupiny Vítkovice Machinery Group Jan Světlík, a to za rozvoj ostravských Dolních Vítkovic. Cena čtenářů mediálních partnerů patřila projektu Koti Hájek v Praze 4 developerské firmy YIT Stavo, který soutěžil v kategorii bytových projektů.