Infiniti plánuje supersport s výkonem přes 700 koní

Infiniti

Infiniti Zdroj: Infiniti

Vypadá to, že se automobilka Infiniti nespokojí pouze se sériovým Q50 Eau Rouge, které samo o sobě bude dosti zajímavým počinem z pohledu sportovních automobilů. Výkon daleko za hranicí 500 koní, stálý pohon všech kol a podpis Sebastiana Vettela, to všechno zní velmi slibně, ovšem u Infiniti údajně chystají ještě něco více.

Bavíme se o vlajkovém modelu značky, který by mohl dostat označení Q80 Eau Rouge nebo Q90 Eau Rouge, přičemž půjde o čtyřdveřové kupé. To se přímo postaví konkurentům typu Porsche Panamera nebo BMW 6 Gran Coupe.

Prozatímní informace naznačují hybrid kombinující šestiválcový benzinový motor s elektromotorem. Slabší verze dostane třílitrovou spalovací jednotku, která dohromady s elektromotorem vyprodukuje 558 koní. Připravuje se ale také výkonnější provedení. To použije jako základ nový motor o velikosti 3,7 l. Kombinovaný výkon pak přesáhne 700 koní. V každém případě budou poháněna všechna kola, a to prostřednictvím vylepšeného systému 4×4, který aktuálně používá Nissan GT-R.

InfinitiInfiniti | Infiniti

Sériový automobil by se měl objevit na trhu nejdříve za tři roky. Co se designu týká, slibují neoficiální zdroje podobu ne příliš vzdálenou konceptu Essence.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz