Infiniti Q50 jako první vůz značky dostane motory Mercedes-Benz

Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz)

Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz) Zdroj: Repro AutoRevue.cz

Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz)
Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz)
Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz)
Infiniti Q50 (Repro AutoRevue.cz)
5
Fotogalerie
Nový luxusní sedan Infiniti Q50 byl představen již na lednovém autosalonu v Detroitu. Chystá se nahradit stávající modelovou řadu Infiniti G37 a zaútočit především na německou konkurenci v podobě vozů Mercedes-Benz C-Class a BMW 3. Evropskému publiku se v kontinentální premiéře ukáže již za několik týdnů na autosalonu v Ženevě.

V Ženevě bude také představena kompletní nabídka pohonných jednotek pro evropské provedení, ale již nyní můžeme potvrdit, že model Q50 bude prvním vozem značky Infiniti, který dostane do vínku motory dodávané automobilkou Mercedes-Benz. Bernard Loire, viceprezident divize Infiniti AMIE, poněkud neurčitě a nepříliš k tématu uvedl: „Infiniti Q50 je sportovní sedan světové úrovně a nabídka motorů má jasně ukázat jeho záměry stát se hlavním hráčem mezi evropskými prémiovými modely.“

Nový sedan Q50 stylisticky navazuje na aktuální trendy vozů Infiniti

Nic konkrétního nevíme, ale soudě dle starších informací má být Infiniti Q50 k dispozici se čtyřválcovými přeplňovanými motory v zážehové i vznětové verzi, takže půjde zřejmě o motory ze stávající řady Mercedes-Benz C-Class s objemy 1,8 l, resp. 2,1 l (diesely). Pro zajímavost: v USA bude Infiniti Q50 k mání s motorem 3,7 V6, nebo 3,5 V6 v kombinaci s elektromotorem.

Čtyřválců ale nebudou ušetřeny ani USA. Nissan již staví novou motorárnu v Tennessee, v níž se budou vyrábět čtyřválce Mercedes-Benz pro americké vozy značek Nissan a Infiniti a pochopitelně též Mercedes-Benz.

Zdroj: AutoRevue.cz