Jak připravit města na technologie budoucnosti? Odpovědi nabídne salónní diskuze reSITE

Diskuze organizace reSITE v Berlíně

Diskuze organizace reSITE v Berlíně Zdroj: reSITE

Zakladatel a předseda neziskové organizace reSITE Martin Barry: Nejinovativnější technologickou novinkou, se kterou jsem se v poslední době setkal, je Owlet Baby Monitor Smart Sock (“chytrá” ponožka monitorující životní funkce dítěte - pozn. red.). Sleduje dýchání a spánek našeho syna. Dovoluje jeho přepracovaným a utahaným rodičům trochu lépe spát.
Výkonný ředitel Invest Lisboa Rui Coelho: Není to automobil Tesla, ani na něj nemám peníze. Není to Tinder, protože jsem, díkybohu, šťastně ženatý. Dny trávím prací na svém iPhonu a osobním počítači, ale nedokážu říct, která technologie má na můj život největší dopad. Dobré technologie jsou totiž pro běžné uživatele jako já transparentní.
Regionální strategická ředitelka ubytovací služby Airbnb Sofia Gkiousouová: Mým nejoblíbenějším zařízením je čtečka elektronických knih. Díky ní čtu několik knih, aniž bych je musela nosit a řešit problém s místem.
Zakladatel a CEO Creative Dock Martin Pejša: Posuny v cloud computing (poskytování aplikací či služeb přes vzdálený přístup - pozn. red.) nám umožnilo více spolupracovat a snižovat náklady některých našich aktivit.
Generální ředitel Airbnb pro střední a východní Evropu Andrew Verbitsky: Sdílení aut je nástrojem, který velmi prospěl zákazníkům a zároveň spustily pozitivní tektonický posun pro život ve městech.
8
Fotogalerie

O potenciálu technologií ve službách občanům a zvyšování kvality života obyvatel měst se bude v úterý 27. března mluvit na salónní diskuzi My City / Your City v pražské SmetanaQ Gallery. Akci pořádá nezisková organizace reSITE. Vystoupí na ní mimo jiné regionální strategická ředitelka ubytovací služby Airbnb Sofia Gkiousouová, spoluzakladatelka startupu EVA pomáhajícího slabozrakým Szilvia Walterová nebo výkonný šéf agentury Invest Lisboa Rui Coelho. E15 je mediálním partnerem akce, je přístupná zdarma. Jednotliví panelisté a moderátorka odpovídali na otázku, jak technologie změnily či usnadnily jejich život v posledních třech letech. Jejich odpovědi najdete v galerii.