Jak získat výhodnou konsolidaci půjček a nenaletět podvodníkům

Jak získat výhodnou konsolidaci půjček a nenaletět podvodníkům?

Jak získat výhodnou konsolidaci půjček a nenaletět podvodníkům? Zdroj: istockphoto.com

Konsolidace půjček umožňuje sloučit několik úvěrů do jednoho a ušetřit peníze. Se správně zvolenou konsolidací můžete zkrotit splátky, které vám přerůstají přes hlavu. Vždy se ale zajímejte o podmínky a pravidla.

Jak funguje konsolidace půjček a pro koho se hodí?

Při konsolidaci půjček získáte nový úvěr s novou úrokovou sazbou. Z toho se zaplatí vaše stávající pohledávky a vy splácíte dluhy jedné bance. Konsolidace je vhodná zejména pro lidi, kteří mají více úvěrů u různých finančních institucí. Velmi výhodná bývá například konsolidace nebankovních půjček, kde lze konsolidací u banky dosáhnout výrazně nižších úrokových sazeb, než které nabízejí nebankovní společnosti.

Výhody konsolidace půjček

Konsolidace půjček má celou řadu výhod. V první řadě je to jednoduchost. Máte jednu smlouvu, měsíčně posíláte jednu splátku a komunikujete s jedinou bankou. Konsolidace půjček je také velmi pohodlná. Dnes už není nutné čekat na pobočce, ale konsolidaci sjednáte online. A sloučení úvěrů bývá především výhodné.

Do konsolidace půjček můžete zahrnout i kontokorent nebo úvěr na kreditní kartě.Do konsolidace půjček můžete zahrnout i kontokorent nebo úvěr na kreditní kartě. | Hello bank!

Při konsolidaci půjček můžete měsíčně díky výhodnějším úrokům ušetřit nemalé peníze. Podle vaší aktuální situace si při konsolidaci také můžete zkrátit nebo prodloužit dobu splácení. Do konsolidace můžete často zahrnout i kontokorent nebo úvěr na kreditní kartě. A pokud potřebujete, můžete si u banky k novému úvěru půjčit i peníze navíc.

TIP: Ušetřete s úrokovými sazbami už od 5,69 % díky konsolidaci půjček s Hello bank!

Jak probíhá konsolidace půjček?

Konsolidace půjček dnes probíhá většinou z pohodlí domova. Do online formuláře vyplníte osobní údaje a nastavíte si parametry konsolidace, které vám vyhovují. Banka vás následně kontaktuje s detaily dalšího postupu. Zpravidla pak stačí dodat potřebné dokumenty (dva doklady totožnosti a potvrzení o příjmu či výpis z běžného účtu) a podepsat smlouvu. Vše lze provést online.

Je konsolidace půjček bez doložení příjmu riskantní?

Častou otázkou je, zda je možná konsolidace půjček bez doložení příjmu. Jde to nejčastěji formou nebankovních úvěrů, které ale velmi často mají vysoké úrokové sazby. Některé firmy na toto řešení lákají lidi, kteří například měli v minulosti problémy se splácením dluhů a jsou vedeni v registru dlužníků.

V rámci konsolidace si můžete u některých finančních institucí půjčit peníze navíc.V rámci konsolidace si můžete u některých finančních institucí půjčit peníze navíc. | istockphoto.com

Dávejte si vždy pozor na přesné znění smluv, podmínky úvěru a spočítejte si, zdali skutečně budete splácet méně (popřípadě se s někým nezaujatým poraďte). Zkontrolujte, aby ve smlouvě nebylo přehnaně vysoké penále za opožděnou splátku či předčasné splacení úvěru.

Na internetu se občas objevují také nepřesné online kalkulačky, které zohledňují jen úrok a nenajdete v nich RPSN.

Při konsolidaci půjček volte seriózní banky a finanční instituce. Mají sice přísnější pravidla a nepůjčují každému, ale můžete u nich skutečně ušetřit.