Jazz, brouk v hlavě a Klapzubova jedenáctka

Hana Robinson

Hana Robinson Zdroj: hanarobinson.cz

Jazzové tóny rozezní zpívající klavíristka Hana Robinson a její hosté Natálie Kocábová, Anna Mlinariková a Jan Roušar v neděli 15. září od 19 hodin v divadle ABC, kde se koná benefiční koncert Nadačního fondu Impuls ve prospěch pacientů s roztroušenou sklerózou. V rámci večera moderovaného Petrem Vondráčkem bude pokřtěn kalendář s tématem Klapzubovy jedenáctky, který nafotil renomovaný fotograf Robert Vano.

Originální tematika Klapzubovy jedenáctky nebyla pro kalendář 2014 zvolena náhodně. Téma příběhu o vůli a cvičení, které Vás pohání k vytouženému cíli, je úzce propojeno s problematikou nemoci postihující v dnešní době mnoho mladých lidí. Generálním partnerem kalendáře je Česká asociace fotbalových hráčů. Hana Robinson vystoupí s písničkami ze své první sólové autorské desky „Brouk v hlavě“.

Myšlenkou pro vytvoření černobílého retro kalendáře je příběh o starém Klapzubovi a jeho synech, kteří poctivě a pilně cvičili, protože chtěli něco dokázat. Byli velmi stateční a drželi vždy při sobě. „Člověk musí pořád chtít něco víc a někam výš. Po celý život,“ slýchávali.

Nemocí trpí i náctiletí

„Kalendářem chceme upozornit na skupinu lidí s diagnózou roztroušená skleróza, kterých je v České republice asi 19 000 a jejichž počet raketově stoupá. Současně se stoupajícím počtem se snižuje věková hranice, kdy výjimkou nejsou ani náctiletí. Roztroušenou sklerózu si totiž nikdo z nás nepřivodí sám, ta prostě přijde sama. Souboj s nevyléčitelnou nemocí vyžaduje totéž nasazení jako fotbalový zápas – vůli, statečnost a poctivý trénink,“ říká za Nadační fond Impuls jeho výkonná ředitelka Jana Vojáčková.

Roli „modela“ přijal bývalý fotbalista a trenér Ivan Hašek spolu s fotbalisty národní reprezentace. K sobě povolal zvučná jména, jako jsou Martin Vaniak, Vladimír Šmicer, Jiří Šmicer jr., Jiří Novotný, Horst Siegel, Jan Koller, Jiří Jarošík, Pavel Horváth, Pavel Hašek a Ivan Hašek jr. Výsledkem jsou stylové retro fotografie, které by směle mohly ilustrovat slavnou knihu Eduarda Basse.