Jeep Grand Cherokee SRT8: 485 koní také pro Evropu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
4
Fotogalerie
Jeep představí na nadcházejícím autosalonu ve Frankfurtu velice zajímavou novinku. V evropské premiéře se zde ukáže vrcholné provedení modelu Grand Cherokee SRT8. Vedení automobilky zřejmě dospělo k závěru, že na zdejších trzích místo pro takový vůz je. Nakonec když se na starém kontinentě prodávají věci typu BMW X5 M, Range Rover 5.0 Supercharged nebo Cayenne Turbo, proč by se zde nemohl uchytit také pořádně výkonný Grand Cherokee.

Další s prominutím „obludné“ SUV má pod kapotou vidlicový osmiválec Hemi o objemu 6,4 litru. Jeho výkon činí 465 koní a maximální točivý moment dosahuje na 630 Nm. Stovku zvládne provedení SRT8 během 4,8 s a nejvíce se rozjede na 255 km/h. Vůz má samozřejmě upravený podvozek. Jmenovitě jde o nižší světlou výšku a aktivní tlumiče. Ve výbavě najdeme pádla pro řazení pod volantem, navigaci, aktivní tempomat, systém pro sledování mrtvého úhlu nebo audiosystém Harman Kardon disponující výkonem 825 W. Do prodeje tato novinka vstoupí během prvního čtvrtletí příštího roku.

Kromě Grand Cherokee SRT8 bude ve Frankfurtu k vidění také Wrangler osazený modernějším benzinovým motorem 3.6 Pentastar (285 k). Ten v nabídce nahradí starší šestiválec velikosti 3,8 litru. Spojen bude se šestistupňovou manuální převodovkou nebo pětistupňovým automatem.