Jenson Button s přehledem vyhrál Velkou cenu Belgie

Jenson Button slaví

Jenson Button slaví Zdroj: CTK/AP/Bela Szandelszky

Pilot McLarenu vytěžil z pole position maximum, soupeřům nedal šanci a připsal si čtrnácté vítězství kariéry, kterým oživuje své myšlenky na boj o titul.

Nejlepší výchozí pozici do závodu si vybojoval Jenson Button z McLarenu. Vedle něho se do první řady překvapivě postavil Kamuj Kobajaši ze Sauberu. Druhou řadu obsadil favorizovaný Kimi Räikkönen a Sergio Pérez. Lídr šampionátu Fernando Alonso odstartoval pátý. Zklamáním byly startovní pozice obou Red Bullů a jubilanta Michaela Schumachera. Vrásky na čele měl i Schumacherův kolega Rosberg. Spa je ovšem známé tím, že postavení na startu zde není rozhodující, a tak si jen málokdo dovolil odhadovat, kdo po 44 kolech stane na stupni nejvyšším.

Jenson Button potvrdil návrat do formy a neohroženě si dojel pro vítězství. Na stupních vítězů vedle něho stanuli Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen. Zbytek bodů si rozdělili Hülkenberg, Massa, Webber, Schumacher, Vergne, Ricciardo a di Resta. Cíl neviděli Kartykejan, Maldonado, Pérez, Alonso, Hamilton a Grosjean.