Ještě pár dnů a Karviná bude Dokořán

Na největší akci karvinského léta dorazí kapely, divadla i břišní tanečnice. Festival Dokořán startuje ve čtvrtek 12. srpna.

Čtrnáct dní a areál karvinské Loděnice zaplaví stovky lidí, aby si poslechly kvalitní hudbu, koukly na divadlo, něco se naučily a pořádně se pobavily. Festival Dokořán 2010 je tu.
Ještě pár dní před začátkem festivalu získali organizátoři na festival další hvězdy. „Mezinárodně zpestří program němečtí ska-reggae oblíbenci Yellow Umbrella. Workshopy letos lákají na Le Parkour a break bones exhibici, nejen dámy se leccos přiučí na workshopu břišních tanců. A to je jen zlomek pestrého programu,“ informuje Lucie Rakowská. O možnost předvést se na Dokořánu zápolily i místní kapely. Šest jich postoupilo. „Nechyběl jsem ani na jednom ze soutěžních koncertů, které se na náměstí odehrály. Všechny kapely ukázaly to nejlepší, co umí. Už se těším, až si je poslechnu znovu přímo na festivalu,“ říká fanda Marek Štěpnička. Ve čtvrtek, zahajovací den festivalu, tedy na prknech Dokořánu vystoupí místní Mendigos, SilesiJAH AllStars, Pračka, Pantha Rhei, Neversense a Deffekt. Kromě nekolika hudebních scén se na festivalu představí i divadelní spolky K.V.A.S, Divadlo Vysokozdvižného Soumara, Z Hůry nebo pražští Meet Factory. V dalším programu se diváci mohou těšit na motoshow, exhibice, workshopy na téma břišních tanců i kinostan, kde své práce předvedou třeba slovenské filmové školy z Banské Bystrice a Košic. Studenti tam promítnou své absolventské snímky. Dokořán zavzpomíná i na povodně charitativní módní přehlídkou.