Kajot arena se promění v zářivou Broadway

Nejslavnější muzikály z Broadwaye mohou lidé vidět na show v Brně. Oslavuje krasobruslařské umění.

Dostat se do New Yorku a zajít si na některé představení do divadla na Broadway je snem každého milovníka dramatu.

Tento sen si částečně splní v neděli 19. února, aniž by museli letět letadlem přes oceán. Do brněnské haly Kajot arena totiž poprvé zavítá americká muzikálová lední revue Broadway on Ice.

„Návštěvníci uvidí ty nejlepší muzikály jako West Side Story, Fantom opery, Cabaret, Chicago či Hello, Dolly. Zvláštností navíc bude to, že je ztvární krasobruslařští šampioni na ledu a hvězdy z divadel na Broadwayi,“ říká Katka Červinková z pořadatelské agentury Mersey Agency. Na diváky podle ní čeká nevšední zážitek. „Jednotlivá hudební a taneční čísla doprovází živá hudba, působivé světelné, jevištní i pyrotechnické efekty. Show je prostě oslavou krásy, elegance a krasobruslařského umění,“ tvrdí Červinková.

Nápad přivézt do Česka velkolepou lední revue se před několika měsíci zrodil v hlavě bývalé miss a modelky Michaely Salačové. Ta jednou show viděla v New Yorku a byla z ní nadšená. Spolu s manželem proto dlouho přemlouvala tvůrce představení, až nakonec kývli.

Někdejší miss a zároveň dýdžejka představení produkuje. „Show trvá dvě a půl hodiny a všechny skladby z dvaceti muzikálů jsou notoricky známé. Zpívá se naživo, hodně se dbá i na kostýmy. Je zkrátka opravdu na co koukat,“ láká Salačová na výjimečný zážitek.

Režii a choreografii show má ve svých rukou dvojnásobná držitelka prestižní televizní ceny Emmy a bývalá krasobruslařka, Kanaďanka Sarah Kawahara. „Dále bude u nás vystupovat i herec známý ze seriálu Tak jde čas Kevin Spirtas. Všichni umělci, které u nás lidé uvidí, jsou zkrátka skutečné špičky svých oborů,“ vyzdvihuje Salačová.

Bezesporu nejzářivější hvězdou je podle pořadatelů Franc D´Ambrosio. Americký zpěvák a herec, proslulý především rolí v jevištní verzi Fantoma opery od Andrew Lloyd Webbera, představitel Anthony Corleoneho ve filmu Kmotr III. Muzikál Fantom opery se hraje pravidelně již od roku 1988, v dnešní době má několik tisíc repríz. Franc D´Ambrosio roli Fantoma hrál více než třitisícekrát, čímž si vysloužil přívlastek „nejdéle běžící Fantom na světě“.

Mistr ledové plochy

Tvůrcem Broadway on Ice je krasobruslařský choreograf a manažer Willy Bietak. Vytvořil několik podobných ledních revue a mezi jeho klientelu patří například filmová společnost Walt Disney či zimní olympijský výbor ze Salt Lake City.

Bietak pracuje s krasobruslaři ze šestnácti zemí a má v týmu asi tři desítky amerických bruslařů. „O tuto lední revue je velký zájem, proto doporučujeme nenechávat nákup vstupenky na poslední chvíli,“ radí Červinková.

MUZIKÁL NA LEDĚ

• Představení Broadway on Ice mohou lidé zhlédnout v brněnské Kajot areně v neděli 19. února 2012.
• Na ledové ploše se představí muzikály Chicago, Hello, Dolly, My Fair Lady, Pomáda, Bonnie & Clyde, Fantom opery, Porgy a Bess, Bídníci, Cats, The Addams Family, Cabaret, Follies, Kiss me Kate.
• Pořadatelé připravili dvě představení, první začíná v 15.00 a druhé v 19.00.
Vstupenky lze koupit v předprodejní síti Ticketportal od 295 do 995 korun.