Kate Bush v Londýně odstartovala první turné po 35 letech

Kate Bush

Kate Bush Zdroj: Profimedia.cz

Britská rocková zpěvačka Kate Bush v Londýně zahájila své první turné po 35 letech. Série 22 koncertů se v březnu vyprodala během 15 minut.

Kate Bush podle agentury Reuters v úterý večer dokonale zazpívala své největší hity a předvedla i dvě vizuálně ohromující interpretace svých delších konceptuálních děl k potěše fanoušků, kteří tak dlouho čekali na její návrat na pódia. Ještě než začala zpívat, dostalo se jí ovací vestoje.

Zpěvačka koncert zahájila písní Lily z alba The Red Shoes z roku 1993. Následoval song Hounds of Love z dvakrát platinového alba z téhož roku. Bush na pódium přivedla i svého syna Bertieho.

Turné nazvané Before the Dawn (Před úsvitem) zahájila Bushová v místě, kde naposledy vystoupila při svém jediném předchozím turné v roce 1979. To bylo rok poté, co se proslavila hitem Wuthering Heights, inspirovaným stejnojmenným románem Emily Brontëové (Na Větrné hůrce).

Zpěvačka vydala devět studiových alb, z nichž dvě se dostaly do čela žebříčků, stejně jako její kolekce singlů The Whole Story.

Kate Bush se však téměř neobjevovala na veřejnosti, neposkytovala rozhovory a mezi jednotlivými alby si dopřávala dlouhé odmlky. Stala se tak jednou z nejznámějších britských „anticelebrit“ s početnou základnou věrných fanoušků, které nadchla, když v březnu oznámila návrat do koncertních sálů. Zhruba 80.000 lístků vyprodala během čtvrt hodiny.