Kellnerová má hvězdného koně za čtvrt miliardy, nejbohatší Čech přeplatil i Billa Gatese

Anna Kellnerová

Anna Kellnerová Zdroj: CET/Josef Malinovský

Otec české parkurové hvězdy Anny Kellnerové udělal další krok k tomu, aby svou dceru ještě více přiblížil světové parkurové elitě a vysněné účasti na olympijských hrách v Tokiu. Koupil totiž zkušenou klisnu „Catch Me if You Can“, která startovala například i na Světových jezdeckých hrách v americkém Tryonu.

Podle informací serveru iHned zaplatil Kellner za klisnu asi 250 milionů korun. Přeplatil tak i dvousetmilionovou nabídku zakladatele Microsoftu a jednoho z nejbohatších lidí světa Billa Gatese, jehož dcera je též úspěšnou parkurovou jezdkyní.

Kellner klisnu koupil od podnikatele Paula Schockemöhleho, který je jedním z nejúspěšnějších chovatelů a trenérů sportovních koní v Německu. V jeho chovu působí například i hvězdný hřebec Moorlands Totilas, který byl jedním z nejlepších drezurních koní na světě.

Klisna „Catch Me if You Can“ byla doposud nejúspěšnějším koněm Němky Laury Klaphakeové. Společně dosáhly například na třetí místo v soutěži národních týmů na letošních Světových jezdeckých hrách, které se konaly v americkém Tryonu. Minulý týden klisna absolvovala čistě obě kola poháru národů v Cáchách.

Prague Playoffs 2019: vše o akci světové parkurové elity v 02 areně >>>

Dcera nejbohatšího Čecha Anna Kellnerová je úspěšnou parkurovou jezdkyní. Pravidelně se účastní světového seriálu závodů Global Champions League, který v prosinci vyvrcholí v pražské O2 aréně závodem Global Playoffs.

Klisna Catch Me if You Can s Laurou Klapohakeovou: