Kellnerova nadace rozdělí mezi studenty miliony korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Nadace manželů Renáty a Petra Kellnerových podpoří v tomto akademickém roce celkem 59 českých studentů vysokých škol a univerzit. The Kellner Family Foundation to uvedla v tiskové zprávě. Letos mezi studenty rozdělí skoro deset milionů korun.

Největší počet stipendistů studuje ve Velké Británii, a to 39. Jedenáct podporovaných posluchačů studuje v tuzemsku  Zbytek pak navštěvuje vysoké školy a univerzity ve Spojených státech, Švédsku, Japonsku, Rakousku, Nizozemí nebo v Číně. Z 59 stipendistů je v aktuálním akademickém roce 15 nově zařazených. 

„Nově podpoření studenti se věnují různým oborům. Od sólového zpěvu přes medicinální chemii a přírodní vědy až po hospodářskou politiku, právo či vývoj počítačových her,“ popsala zaměření podpořených studentů Hana Halfarová, která vede projekty Univerzity a Open Gate v Nadaci The Kellner Family Foundation.

„To, co všechny vybrané stipendisty spojuje, je kromě vynikajících studijních výsledků a pestrých mimoškolních aktivit velká vnitřní motivace, zapálení pro vybraný obor a vytrvalost,“ upřesňuje Halfarová kritéria, dle nichž letos vybrala komise 15 nově podpořených studentů. Ve studiu pokračuje také 44 studentů, kteří studují ve vyšších ročnících vysokých škol a které nadace podporuje dlouhodobě. 

Nejčastěji studované obory studentů, kteří získají stipendium od nadace manželů Kellnerových, jsou lékařské vědy s přesahem do chemie, biochemie a dalších biotechnologických oborů. Následují studenti technických a IT oborů. Na třetí pozici se nacházejí humanitní a společenské vědy v čele s cizími jazyky. 

Organizace The Kellner Family Foundation finančně podporuje studenty devět let. Během té doby obdrželo finanční obnos celkem 164 studentů.

Správná volba vzdělání je čím dál složitější. S touto hádankou pomůže magazín E15 Premium. Objednávejte zde >>>

Video placeholde

Magazín E15 Premium Jak vychovat úspěšné dítě • E15