Kladenští florbalisté jsou v extralize

Kladno vstoupilo do florbalové elity. Když v neděli porazilo pražské Bohemians dostalo se poprvé po třinácti letech do extraligy.

Vloni skončili florbalisté FBC Kladno ve čtvrfinále. Historický postup do extraligy jim tehdy překazili pražští Bohemians. Oba soupeři se po roce potkávají znovu, tentokrát ve finále. „Bohemku jsme si od té doby pořádně přečetli. Myslím, že nás nemá čím překvapit,“ tvrdí vedoucí kladenského mužstva Petr Šikola.
A je to pravda. Letošní finálové zápasy jeho slova potvrdily. Po výsledcích 9:6 a 0:7 z minulého týdne si vezli domů jednu cennou výhru. Kdo chce postoupit, musí mít na kontě výhry tři. Rozhodnutí tedy mohlo padnout už tento víkend v kladenské sportovní hale.

Důraz na kvalitu hráčů

„Kladenské publikum je pro nás pověstným hráčem navíc,“ zval Šikola v Sedmičce diváky na finálová utkání. V tom dnešním, v pořadí čtvrtém, přehrálo Kladno FbŠ Bohemians 9:6 a poprvé ve třináctileté historii klubu postoupilo do extraligy. Poražený může složit reparát v baráži s předposledním týmem nejvyšší soutěže. „Raději bychom postoupili přímo. Výkonnostní rozdíly mezi první ligou a extraligou jsou totiž v našem případě výraznější než ty ekonomické,“ přál si před víkendovými zápasy manažer FBC. Extraliga by pro Kladno znamenala také změny v sestavě tak, aby se zvýšila kvalita hráčů. Základ FBC už má. Kladenský odchovanec Jan Louvar loni hostoval v extraligovém Chodově a byl v nominaci juniorské reprezentace. Teď táhne tým i ve finále.