Koncert The Wall nebude pod širákem, přesune se do O2 Areny

Roger Waters: The Wall

Roger Waters: The Wall Zdroj: profimedia

Velká a očekávaná pražská show Rogera Waterse a jeho spoluhráčů, původně napsaná pro Pink Floyd, s názvem The Wall se z technických důvodů neuskuteční 7. srpna pod širým nebem v Synot Tip Areně, ale v kryté O2 areně ve Vysočanech.

„Důvod přesunutí koncertu je především fakt, že představení The Wall je nutno uskutečnit celé za naprosté tmy. Vzhledem k tomu, že v Praze je stanoven noční klid již na 22 hodinu, nebylo by možné toto představení v nevyšší kvalitě odehrát,“ uvedl mluvčí pořádající agentury Live Nation Petr Novák. Ze stejných důvodů se z otevřených do krytých prostor přesune i představení naplánované na 1. září v Bělehradě.

Koncert The Wall V Londýně v roce 2011

Pražský koncert se tak uskuteční na stejném místě jako v dubnu 2011, kdy se Waters s The Wall představil v české metropoli poprvé, ale za to hned dvakrát. Obě představení tehdy byla zcela vyprodána. Tato situace nastane zřejmě i letos. „Vzhledem k přesunu do O2 areny, jejíž kapacita je výrazněn nižší, je koncert v podstatě vyprodán,“ podotkl Novák.

Kapacita se zmenšila, budou k mání už jen poslední vstupenky

Poslední vstupenky budou do prodeje uvolněny 11. června. Již zakoupené vstupenky do sektorů k stání a stání u podia zůstávají v platnosti. Vstupenky v kategoriích gold a platinum, které byly prodány na určitá místa, je nutné vyměnit za nové, aby měl zákazník adekvátní sedadla i v novém místě konání, upozornil Novák.

Koncert The Wall Live navazuje na tematické dvojalbum Pink Floyd z roku 1979, jehož téměř výhradním autorem byl v době krize skupiny právě zejména Waters. Album se o tři roky stalo i námětem slavného filmového zpracování Alana Parkera. Po vydání alba se uskutečnilo kvůli technické a finanční náročnosti jevištního zpracování příběhu citlivého dítěte a později umělce vytvářejícího kolem sebe pomyslnou zeď jen několik koncertů.

Waters posléze oprášil oceňovanou show v roce 1990 po pádu Berlínské zdi a poté znovu po 20 letech. Na podzim 2010 vyrazil Waters se skupinou na světové turné The Wall Live, které v podstatě trvá dodnes.