Konina je dnes na Točníku naposledy

Pořadatelé akce Konina na Točníku slibují koňský talíř ve středověkém dressingu okořeněný šermem.

Tento víkend patří na hradě Točník zvířatům. Tentokrát se jako hlavní aktéři představí koně. Akce, příhodně nazvaná Konina, se letos koná již popáté.
„Když jsem se začal věnovat koním, řekl mi jeden člověk, že koně jsou životní úděl. To se potvrdilo. Myslím, že koně jsou zároveň vášní. Věřím, že návštěvníci pochopí, jak pevné pouto může vzniknout mezi zvířetem a člověkem,“ říká pořadatel Václav Staněk.

Po pohádce drezura

V sobotu a v neděli začne program kolem desáté hodiny dopoledne, poslední představení odstartuje o páté odpolední. Koně a jejich jezdci zahrají Koňskou pohádku. Poté přítomní zhlédnou práci se zvířaty na zemi i na hřbetu. Děti předvedou, kolik může být s koňmi legrace, a při drezuře frízských hřebců vystoupí čarokrásné blondýny na černých koních. Večerní část programu vyvrcholí kaskadérskými kousky skupiny Caballos, což španělsky znamená koně.

Hladové čeká krčma

Na hradě nebudou chybět doplňkové kratochvíle v podobě her a soutěží pro děti. K dispozici bude středověká krčma, u které bude vyhrávat stylová kapela.
Dva dny plné koní a jejich vystoupení budou na hradě Točníku k vidění 1. a 2. srpna. Vstupenky zakoupíte na hradě Točník. Vstupné pro dospělé je sto deset a pro děti padesát korun.
Více informací o programu na internetových stránkách www.chmelistna.eu.