Korejci chtějí postavit konkurenci pro Las Vegas a Macao

Hazard, ilustrační foto

Hazard, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Malý rybářský ostrov nedaleko jihokorejského města Incheon se změní v turistické centrum plné kasin, restaurací a obchodů. Incheonská radnice dnes zveřejnila plány, podle nichž by nové město mělo konkurovat Macau nebo Las Vegas.

Podle agentury AP by chtěli tvůrci do města na hazardní hry a nákupy přitáhnout především turisty z čínské střední a vyšší třídy a také Japonce. Kvůli tomu nové město ponese název Osm a bude vystavěno do tvaru číslice 8, neboť osmička je pro Číňany šťastným číslem.

Incheon chce na stavbu nového centra hazardu přilákat investice až za 290 miliard dolarů (asi 5,5 bilionu korun). Na ostrově by za tyto peníze měly vyrůst kasina, hotely, automobilové závodní dráhy, koncertní haly a přístav.

„Stane se předním světovým městem, které má kreativitu Dubaje, kasina a konferenční centra Las Vegas a Macaa, stejně jako obchodní centra a finanční domy Hongkongu a Singapuru,“ řekl AP zástupce ředitele developerské společnosti EIGHTCITY Park Song-hjun. Mezi majiteli podílu v developerské firmě jsou mezinárodní hotelový řetězec Kempinski AG nebo korejské aerolinky.

Po dokončení bude mít město podle plánů 80 čtverečních kilometrů a bude třikrát větší než Macao. Zatím má však EIGHTCITY zajištěny pouze necelé čtyři miliardy dolarů na rozjezd projektu. Část těchto peněz bude použita na kompenzace pro současné obyvatele ostrova.