Členové skupiny Monty Python připravují filmovou frašku v žánru sci-fi

Z montypythonovského filmu Život Briana, ilustrační foto

Z montypythonovského filmu Život Briana, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky legendární britské komediální skupiny Monty Python: její zbylí členové se sejdou v novém filmu – frašce ve sci-fi žánru. Snímek ale bude z větší části animovaný a z Monty Pythonů se tak objeví jen jejich hlasy.

S odvoláním na jednoho z „Pythonů“ Terryho Jonese zprávu přinesla AFP. Film Absolutely Anything nebude snímkem Monty Pythonů jako takovým, ale sejdou se v něm klíčoví členové skupiny John Cleese, Michael Palin a Terry Gilliam, dodal Jones, který bude film režírovat. Ti propůjčí hlasy klíčovým členům skupiny mimozemšťanů.

Hlas do filmu, který bude kombinovat animaci a živé akce, propůjčí mimo jiné americký komik Robin Williams, připadne mu role mluvícího psa. Producenti se ještě k projektu snaží přilákat dalšího přeživšího člena Monty Pythonů Erika Idleho.

„Není to film Monty Pythonů, ale rozhodně bude mít jejich vnímání,“ řekl Jones listu Variety. Natáčení má začít v Británii během nadcházejících měsíců.

Jones spolurežíroval s Gilliamem v roce 1974 film Monty Python a Svatý Grál, a v jeho režii byl i Život Briana a Monty Pythonův smysl života.

Scénář filmu Absolutely Anything napsal Terry Jones s Gavinem Scottem během posledních dvou desetiletí a jde prý o „klasickou frašku“.