Festival FanCity navštíví herec Gary Graham ze Star Treku

Gary Graham jako velvyslanec Soval ve Star Treku

Gary Graham jako velvyslanec Soval ve Star Treku Zdroj: CBS Paramount Pictures

FanCity, festival popkultury, zejména her a fantastiky, se uskuteční od středy 24. října do neděle 28 října v KC Novodvorská na pražské Lhotce. Velkou událostí bude především pro fanoušky kultovního sci-fi seriálu Star Trek: Enterprise; do prahy totiž přijede americký herec Gary Graham, představitel postavy ambasadora Sovala. Beseda s ním proběhne v pátek 26. října od 19 hodin.

Dvaašedesátiletý kalifornský rodák Gary Graham obohatil prostředí legendární sci-fi série o jednu z nejvýraznějších vulkánských postav, vulkánského velvyslance na Zemi v období Star Trek: Enterprise, tedy od fiktivního roku 2150. Můžeme ho znát ale také ze seriálů JAG či Lebkouni.

Během pětidenní přehlídky popkultury na návštěvníky festivalu FanCity čeká řada workshopů, křty knih, besedy s českou špičkou spisovatelů v žánrech sci-fi, fantasy či horor. Dojde i na vyhlášení vítěze literární soutěže Fantastická povídka, do níž se letos přihlásily tři stovky začínajících spisovatelů. K dispozici budou i herny konzolových, počítačových, ale také deskových a figurkových her.

Dalším hostem festivalu FanCity, kteří se na akci objeví už 24. října, bude také velšský herec Gareth David-Lloyd známý jako Ianto Jones z televizního sci-fi seriálu BBC Torchwood a herečka a bývalá modelka Alaina Huffman. Tu fanoušci fantastiky znají jako medičku Tamaru Johansenovou ze seriálu Stargate: Universe či Black Cannary ze Smallville.

Na FanCity nebudou chybět autogramiády a focení s herci. Samotná beseda s herci bude moderovaná, položit otázku tak budou moci i samotní návštěvníci. V duchu televizních seriálů na FanCity proběhne i koncert. V pátek 26. října totiž vystoupí zpěvačka Marian Call žijící na Aljašce, která skládá vlastní písně inspirované sériemi jako Firefly nebo Battlestar Galactica.

Pětidenní vstupenka vyjde v předprodeji na 600 korun, děti do 12 let vyjde lístek na polovinu.