Jihokorejce víc než rakety KLDR zajímá nový hit rappera PSY

Ani válečné výhrůžky severokorejského diktátora Kim Čong-una nemohou odvést pozornost Jihokorejců od údajně hlavní události tohoto týdne na Korejském poloostrově - pátečního uvedení dlouho očekávané nové písně svérázného jihokorejského rappera PSY, který získal světovou proslulost svým videoklipem Gangnam Style.

Agentura AFP píše, že nový single Gentleman, který se v pátek objeví v internetových hudebních obchodech, by měl přinést odpověď na otázku, zda byl Gangnam Style něčím víc než ojedinělou senzací 35letého podsaditého jihokorejského zpěváka.

Představení nového songu bude doprovázet sobotní propagační koncert pro 50 tisíc fanoušků na stadionu v jihokorejské metropoli Soulu, který bude přenášen živě na serveru YouTube.

Lidé nemají strach

Jihokorejská vláda ani organizátoři koncertu nemají navzdory stávajícímu napětí na Korejském poloostrově a možnému odpálení severokorejské rakety středního doletu obavy o bezpečnost diváků a nechystají žádná speciální bezpečnostní opatření, uvedl zpravodajský server CNN. Vstupenky na koncert prý rychle mizí.

„Vůbec mne nenapadlo, že by to mohlo být nebezpečné,“ prohlásil jeden z obyvatel Soulu Song-o Pang, který se skupinou přátel plánuje mimořádnou hudební událost navštívit.

Na videoklip k písni Gentleman si budou muset fanoušci a kritici počkat déle. „V úterý jsme dokončili natáčení a teď video stříháme. Těžko teď říci, kdy budeme hotovi,“ řekl Hwang Min-he, zástupce firmy YG Entertainment. Videoklip produkoval stejný tým, který stojí i za hitem Gangnam Style, a taneční prvky k songu Gentleman jsou dílem stejného choreografa, jenž je autorem bláznivých pohybů z videoklipu Gangnam Style, připomínajících jízdu na koni.

Parodie na život boháčů ze čtvrti Soulu

Videoklip Gangnam Style byl poprvé na webu zveřejněn 15. července minulého roku a stal se nejsledovanějším videem na YouTube, když v prosinci překonal jednu miliardu zhlédnutí.

Hit Gangnam Style je parodií na život zahálčivých boháčů z módní čtvrti jihokorejské metropole Soulu zvanou Gangnam a protikladem k takzvanému K-popu, jihokorejské pop-music, jež je známá líbivými chlapeckými skupinami a jejich sentimentálními, nepříliš nápaditými skladbami.