Na pražský Comic-Con dorazí Christopher Lambert z Highlandera či Julian Glover ze Star Wars

Comic-Con Prague 2020

Comic-Con Prague 2020 Zdroj: Petr Vagner

Účast na Comic-Con Prague 2021 přislíbil Christopher Lambert, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat.
Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí Jason Aaron, který proslul spoluprací s DC a Marvelem. V současné době se u Marvelu věnuje restartu komiksové série Star Wars.
Na Comic-Con Prague přijede i herec Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava, bondovce Jen pro tvé oči nebo v seriálu Hra o trůny.
Na festival přijede i herec Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava, bondovce Jen pro tvé oči nebo v seriálu Hra o trůny.
Na Comic-Con Prague v únoru 2021 přijede i herec Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava, bondovce Jen pro tvé oči nebo v seriálu Hra o trůny.
36
Fotogalerie

Příznivci žánrů sci-fi, fantasy a hororu se v únoru sejdou na druhém ročníku festivalu Comic-Con Prague. I v době pandemie pořadatelé slibují účast slavných jmen, jako například herců Christophera Lamberta a Juliana Glovera, z komiksových tvůrců pak Jasona Aarona. Akce se uskuteční od 12. do 14. února v pražském O₂ universu.

Festival vychází z osvědčeného zahraničního konceptu, který je oblíben ve světě a má za sebou dlouhou historii. Ostatně poprvé se konal v roce 1970 v USA. Comic-Con Prague 2021 nabídne program čítající nejen setkání s filmovými herci a dalšími umělci a besedy s nimi, ale i promítání, workshopy, soutěže, výstavy a také cosplay, hraní videoher či deskových her. 

„Přípravy na druhý ročník jsme zahájili bezprostředně po skončení prvního ročníku. Již nyní máme potvrzenou účast řady hollywoodských hvězd a s dalšími jednáme,“ uvedl programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Účast již přislíbil Christopher Lambert, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat.

Přijede také herec Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava, v bondovce Jen pro tvé oči nebo v seriálu Hra o trůny.

Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí Jason Aaron, který proslul spoluprací s DC a Marvelem. V současné době se u Marvelu věnuje restartu komiksové série Star Wars. Další jména a body programu budou organizátoři oznamovat postupně. Součástí festivalu bude i výstava s tématikou kultovního seriálu Star Trek.

Zároveň se pořadatelé připravují na vliv dalších možných opatření zaváděných kvůli koronaviru. „Pracujeme i s náhradním termínem, na který bychom v případě nutnosti akci přesunuli. Každopádně nechceme zarmoutit fanoušky a připravit je o druhý ročník,“ tvrdí Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá.

 

Na první ročník přehlídky letos v únoru dorazilo 23 tisíc diváků. S diváky diskutoval například Danny John-Jules, kterého čeští diváci znají jako Kocoura z britského seriálu Červený trpaslík.

Divákům se představil i představitel trpaslíka Gimliho z filmové série Pán Prstenů John Rhys-Davies nebo Ron Perlman, který ztvárnil v Praze natáčeném filmu komiksového Hellboye.