Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?

Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?

Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit? Zdroj: www.votvirak.cz; Marek Žídek

Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?
Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?
Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?
Novinky na Votvíráku: Na co se letos můžete těšit?
5
Fotogalerie

I třináctý ročník hudebního festivalu, který je zaměřený pouze na domácí a Slovenskou hudební scénu, má v programu stále co nového nabídnout. Právě třináctý rok největšího českého multižánrového festivalu VOTVÍRÁK se bude odehrávat ve znamení velkých premiér.

14. do 16. června 2019 tradičně na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích vystoupí řada známých kapel, které pozvání na festival Votvírák 2019 nedostali od pořadatelů poprvé a jsou na letišti v Milovicích téměř jako doma. Mezi ně patří  například KRYŠTOF, DIVOKEJ BILL, JAROSLAV UHLÍŘ, RYBIČKY 48, DYMYTRY, HORKÝŽE SLÍŽE, STO ZVÍŘAT, XINDL X, MANDRAGE, SKYLINE, KRUCIPUSK, VISACÍ ZÁMEK, WOHNOUT, VYPSANÁ FIXA, RYTMUS, PSH, DOGA a mnoha dalších. Letos se na festivalu objeví i úplně nová, ale o nic méně populární jména.

Na festivalu Votvírák si letos odbyde svoji premiéru populární zpěvačka a několikanásobná slavice HANA ZAGOROVÁ, držitelé ceny Anděl DAVID STYPKA s kapelou BAND JEEZ, THE ATAVIST, nebo MIRAI. Sobotní program patří nováčkům kapele ARTMOSPHERE a JAKUBOVI DĚKANOVI.  Velký festivalový comeback čeká kapelu GAIA MESIAH a poprvé návštěvníky festivalu roztančí duo TĚŽKEJ POKONDR & RAKEŤÁCI, a to přesto, že ohlásili ukončení své kariéry.

Festival Votvírák 14. do 16. června 2019

Je největší český festival, který již tradičně otvírá festivalové léto, startuje do roku 2019 a svého 13. ročníku s novou energií a řadou novinek. Festival v areálu milovického letiště loni potěšil kolem 70 tisíc fanoušků hudby a všestranné zábavy. Votvírák je unikátní svoji polohou v areálu letiště v Milovicích a pojme bez problémů až 100 tisíc návštěvníků. Velkou popularitu festivalu získalo právě zejména jeho zaměření na široké spektrum publika s důrazem na mladou generaci a rozlehlý areál jen pár kilometrů na dohled od Prahy. 

Dramaturgická koncepce Votvíráku je tradičně zaměřena výhradně na českou a slovenskou scénu ve třech hlavních pilířích: rock/hard & heavy, kvalitní mainstreamový pop a v poslední době také hip hop a taneční scéna.

Na Votvíráku najdete řadu dalších aktivit, kterou festival nabídne svým návštěvníkům, počínaje herními zónami, přes nejrůznější adrenalinové sporty až po tvůrčí dílny. Samozřejmostí bude chill-outová zóna, adrenalinové sportovní atrakce a pestrá nabídka gastronomie všech možných typů i cenových hladin. Non stop zóna složená ze sestavy hudebních barů může připomenout leckteré slavné “zábavové” ulice našich i evropských měst. Festival se nachází na na ploše 210 hektarů, pojme kolem 20 000 stanů a umožní parking pro více než 10 000 automobilů. Pozornost je věnována především bezpečnosti návštěvníků a ekologickým aspektům i s přihlédnutím k faktu, že areál a jeho okolí jsou výjimečným přírodním biotopem s unikátní faunou a flórou.

Lístky je možné zakoupit v předprodeji na www.ticketstream.cz a www.ticketportal.cz

Děti do 130 cm výšky v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma.