Panenský Týnec hostí Open Air Festival

Open Air Festival 2011 v Panenském Týnci

Open Air Festival 2011 v Panenském Týnci Zdroj: Profimedia.cz

Od čtvrtka do soboty se v Panenském Týnci koná festival nabitý hudbou, divadlem a energií. Open Air Festival 2012 opět nabídne svým příznivcům jedinečnou kombinaci skvělé muziky, výborného divadla a adrenalinových sportů, včetně dalšího doprovodného programu. Návštěvníci se mohou těšit například na Fatboye Slima, Amy Macdonald, Monkey Business, Support Lesbiens, Wohnout a další. V rámci divadelního programu vystoupí EKG, literárně hudební kabaret Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše.

za zábavou

Budyně nad Ohří pořádá v sobotu od 11 hodin druhý ročník akce Bitva Budyně nad Ohří – Burgundské války 1474. Návštěvník se setká se švýcarskými žoldnéři, burgundskými vojáky i obránci hradu. Dobývání vodního hradu začne v 15 hodin. Na programu bude také komentovaná prohlídka švýcarského tábora, ukázky zbraní i zbrojí, výcvik vojenské jednotky, ukázka táborového života včetně rekonstrukce polní kuchyně a středověkého stolování, dobová hudba, tanec a tržiště.

za pohybem

Informační centrum Jilemnice zve na 12. cyklovýlet v neděli 12. srpna na trase Jilemnice - Mrklov - Benecko - Rovinka - Horní Mísečky - Jilemnice. Během výletu účastníci vyšlápnou několik dlouhých stoupání a odmění se jízdou z kopce. Trasu lze měnit podle dané situace, aniž by se narušilo její základní schéma. Jde o poměrně náročnou trasu, organizátoři doporučují mít sebou vhodnou cykloturistickou mapu. Podmínkou pro účastníky je základní cyklistická výbava, jako je přilba a sada na opravu defektů. V případě nepříznivého počasí bude cyklovýlet zrušen. Uzavírka přihlášek je v sobotu 11. srpna.