Rolling Stones stále hrát umí, jejich poslednímu albu ale chybí vlastní tvorba

Rolling Stones alias Stouni to na pódiu umí pořádně rozbalit.

Rolling Stones alias Stouni to na pódiu umí pořádně rozbalit. Zdroj: Reuters

Na zahájení výstavy dorazili i Mick Jagger a Keith Richards
V Londýně byla zahájena výstava o kapele Rolling Stones
Na zahájení výstavy dorazili Charlie Watts, Ronnie Wood, Mick Jagger a Keith Richards
Uběhlo 25 let od koncertu, který byl dlouhá léta pro řadu našinců jen snem.
I největší celebrity s miliony fanoušků po celém světě mají své idoly. Pro Lady Gaga je to kapela Rolling Stones.
15
Fotogalerie

Většině členů slavných Rolling Stones je už dost přes sedmdesát let. To jim ale v produkování úspěšných alb nebrání, k skládání vlastních skladeb se příliš nemají.

Britští Rolling Stones nevydali studiové album od roku 2005, kdy vyšla deska nazvaná The Bigger Bang. Kapela v poslední době o sobě ale dává dost znát. Frontman Mick Jagger připravil společně s oscarovým režisérem Scorsesem hudební seriál Vinyl, který ukazuje strastiplný život krachujícího producenta. Na podzim zahráli v klasické sestavě na Kubě, kde je přivítaly tisíce lidí.

Na konci loňského roku také připravili a vydali nové album Blue and Lonesome. Obdivovatelé původních skladeb Rolling Stones budou ale nejspíš zklamáni. Nové album se skládá z cover verzí starších hitů interpretů, zejména Howlin' Wolfa nebo Little Waltera.

Mick Jagger za celou dobu nahrávání, které trvalo pouhé tři dny, ani nevzal kytaru do ruky. Ve vedlejší místnosti ale naštěstí nahrával své album legendární Eric Clapton, který se ve dvou písní kytary ujal. Jagger se tak mohl věnovat pouze vokálům a harmonice.

Album působí jako z doby začátků kapely, laděné je ale i žánru blues, jak tvrdí kytarista Keith Richards.Nová deska obsahuje 12 skladeb, nejvýrazněji působí trojice „Just You Fool“, „Ride ´Em on Down“ a „Hate to See You Go“. K posledním dvěma jmenovaným byly natočeny i videoklipy.  

Album jistě srdce fanouška Rolling Stones potěší, jistě by si ale radši poslechl skladby napsané přímo členy kapely. Zvláště po jejich jedenáctileté nahrávací pauze. Blue and Lonesome bude určitě úspěšné, hity podobné Satisfaction nebo Paint it Black na něm ale nenajdete, kultovním se zřejmě nestane.