TIPY PRO VOLNÝ ČAS: Pohádky, knihy, filmy, či seriály

Vypusťte páru a vybijte v průběhu lockdownu nahromaděný stres ve hře, která má ambici být hrou letošního roku. Není nic lepšího než zachránit osud lidstva, a přitom krvavě a v podstatě doslovně rozdrtit přívaly pekelných démonů.

Vypusťte páru a vybijte v průběhu lockdownu nahromaděný stres ve hře, která má ambici být hrou letošního roku. Není nic lepšího než zachránit osud lidstva, a přitom krvavě a v podstatě doslovně rozdrtit přívaly pekelných démonů. Zdroj: 4K art

Nejlepší autoři české scény jako například Jiří Padevět, Kateřina Tučková, Jiří Dědeček, Miloš Urban, Alena Mornštajnová či Michal Vrba sepsali na první pohled úsměvné příběhy, ale vždy k hlubšímu zamyšlení.
Na novém studiovém albu pracovali František Černý a Karel Holas z Čechomoru přes dva roky.
Videotéka Amazon vydala pátou sezonu kritiky nejvíce ceněné sci-fi posledních let. Tým Jamese Holdena v ní pokračuje v pátrání po záhadném důvodu vymření „architektů“, tvůrců prstencových vesmírných bran, které nyní lidstvo využívá ke kolonizaci stovek nových světů.
Třetím dílem se uzavírá do velmi povedeného a vážného komiksu převedená trilogie o protikomunistickém převaděči přes hranice s názvem Návrat krále Šumavy – nyní s názvem Opona se zatahuje. Jeho autory je opět osvědčená trojice Václav Mašek, Ondřej Kavalír a Karel Osoha.
Vánoce jsou v Česku časem pohádek, ale dojde i na jiné žánry. Na první svátek vánoční se tak bude na ČT2 od  20 hodin možné podívat na nestárnoucí klasiku Někdo to rád horké s Marilyn Monroe a Tonym Curtisem a Jackem Lemmonem přestrojeným za muzikantky.
7
Fotogalerie

O Vánocích bude muset člověk zůstat hlavně doma, a pokud se bude chtít kromě kontaktu s rodinou, či jen několika přáteli zabavit ještě nějak jinak, bude si muset vybrat něco, co lze absolvovat v klidu na křesle či gauči. Přečtete si pár tipů, které by se vám mohly hodit.

FILM

Česká televize odvysílá o svátcích hned čtyři nové pohádky včetně výpravného příběhu O vánoční hvězdě, který nabídne na Štědrý den od 19 hodin. Učitel Václav v podání Vojty Kotka v ní zjistí, jak mocná je čistá a nesobecká láska. Ve filmu v režii Karla Janáka – autora Snowboarďáků a Rafťáků – dále hrají Tereza Ramba Voříšková, Aňa Geislerová, Ondřej Sokol, Kryštof a Matěj Hádkovi a další.

VIDEOHRA

Doom Eternal. Vypusťte páru a vybijte v průběhu lockdownu nahromaděný stres ve hře, která má abmbici být hrou letošního roku. Není nic lepšího než zachránit osud lidstva, a přitom krvavě a v podstatě doslovně rozdrtit přívaly pekelných démonů.

SERIÁLY

Jeho temné esence. Stanice HBO nabízí dvě řady seriálu Jeho temné esence, což je adaptace oceňované stejnojmenné trilogie spisovatele Philipa Pullmana. Tvůrci vytvořili příběh Lyry v podání Dafne Keenové, zdánlivě obyčejné, ale odvážné mladé ženy z jiného světa, pátrající po zmizelém kamarádovi.

The Expanse. Videotéka Amazon vydala pátou sezonu kritiky nejvíce ceněné sci-fi posledních let. Tým Jamese Holdena v ní pokračuje v pátrání po záhadném důvodu vymření „architektů“, tvůrců prstencových vesmírných bran, které nyní lidstvo využívá ke kolonizaci stovek nových světů.

LITERATURA

Země skrytých úsměvů. Sbírku povídek třiceti českých spisovatelů vydalo nakladatelství Hejkal Havlíčkův Brod. Nejlepší autoři české scény jako například Jiří Padevět, Kateřina Tučková, Jiří Dědeček, Miloš Urban, Alena Mornštajnová či Michal Vrba sepsali na první pohled úsměvné příběhy, ale vždy k hlubšímu zamyšlení.

HUDBA

Čechomor a Radosti života. Na novém studiovém albu pracovali František Černý a Karel Holas přes dva roky. Vybrali na něj skladby, které chtěli zpracovat už dávno. K lidovým písním v typických čechomorských úpravách připojili i zhudebněnou báseň Františka Gellnera ,,Napsala mi psaní“.

FILM

Někdo to rád horké. Vánoce jsou v Česku časem pohádek, ale dojde i na jiné žánry. Na první svátek vánoční se tak bude na ČT2 od  20 hodin možné podívat na nestárnoucí klasiku Někdo to rád horké s Marilyn Monroe a Tonym Curtisem a Jackem Lemmonem přestrojeným za muzikantky.

KOMIKS

Návrat krále Šumavy. Třetím dílem se uzavírá do velmi povedeného a vážného komiksu převedená trilogie o protikomunistickém převaděči přes hranice s názvem Návrat krále Šumavy – nyní s názvem Opona se zatahuje. Jeho autory je opět osvědčená trojice Václav Mašek, Ondřej Kavalír a Karel Osoha.