Známá dabérka Radka Přibyslavská představuje své hlavy

Vystavovaná díla Radky Přibyslavské

Vystavovaná díla Radky Přibyslavské Zdroj: archiv E15

Výstavní prostory Carpe Diem
Výstavní prostory Carpe Diem
Vystavovaná díla Radky Přibyslavské
Vystavovaná díla Radky Přibyslavské
Vystavovaná díla Radky Přibyslavské
11
Fotogalerie

Hlas Radky Přibyslavské je známý snad každému filmovému či televiznímu divákovi. V českém znění jej herečka a režisérka za roky dabingové práce propůjčila desítkám postav. Dabovala například Nicole Kidman ve filmu Hodiny, či Sarah Paulson v American Horror Story.

Méně známé o ní je to, že stejně dobře jako hlas, ovládá i práci s paletou a štětcem. V pražském prostoru Carpe Diem nyní vystavuje svůj soubor portrétů nazvaný Hlavy. „Malováním trávím většinu svého volného času. Nejsem vázaná nutností obrazy prodávat, maluji si pro radost a těší mě, že žádostí o mou výstavu přibývá,“ říká autorka.

Ta se kresbě a malbě intenzivně věnuje od roku 2000. Nejprve tvořila kalendáře s dětskými motivy. Následovaly ilustrace do knížky Říkadla pro Viktorku a spolu se sestrou navrhly kompletní design pro bytový komplex Klokánku v Brně. Po čase se od tvorby pro nejmenší posunula k portrétům, které od roku 2016 vystavuje v rozličných galeriích od Karlových Varů po Dobříš.

Soubor Hlavy představuje barevně, kompozičně i výrazově zajímavou kolekci středněformátových akrylů, z nichž vyzařují emoce a energie.