Kupé od „trojkového“ BMW si vydupalo vlastní řadu 4

BMW 4 Coupe

BMW 4 Coupe Zdroj: BMW

BMW představilo nové kupé. Nástupce předchozí generace trojkové řady ale nese vlastní označení. Přivítejme řadu 4.

Po konceptu BMW Concept 4 Series Coupe, který se ukázal na letošním autosalonu v Detroitu, oficiálně představila německá automobilka sériové provedení novinky označované jako řada 4. Ta navazuje na trojkové kupé předchozí generace. Oproti němu je delší, má větší rozvor, je také širší, nabídne nižší střechu a výrazně rozšířený rozchod kol. Číselně vyjádřeno se jedná o nárůst 26 mm na délku, 50 mm u rozvoru náprav, o 16 mm šla dolů střecha, celková šířka narostla o 43 mm a rozchod kol nabral 45 mm vpředu, respektive 80 mm vzadu.

BMW 4 CoupeBMW 4 Coupe | BMWInteriér BMW 4 Coupe

Kromě všeho zmíněného dostalo BMW řady 4 Coupe v porovnání s předchozím kupé nižší podvozek, což přináší v kombinaci s níže položenou střechou a řadou další úprav těžiště, které by mělo být podle tiskové zprávy pod hranicí 500 mm. V aktuální nabídce BMW jde údajně o vůbec nejnižší hodnotu. Když k tomu přidáme ještě slibované rozložení hmotnosti v ideálním poměru 50/50, máme se asi z pohledu jízdních vlastností na co těšit.

Design elegantně přeskočíme, rozsáhlá fotogalerie prozradí stejně všechno podstatné lépe. K tomuto tématu stačí doplnit, že BMW opět bude nabízet čtyřku ve třech řadách. Vybírat lze mezi Sport Line, Modern Line a Luxury Line. Komu by to bylo málo, ten má k dispozici ještě M Sport paket. Kromě upraveného vzhledu a osmnáctipalcových kol dostanete v rámci tohoto paketu tužší podvozek.

BMW 4 CoupeBMW 4 Coupe | BMW Novou řadu 4 bude možné hned od začátku pořídit ve třech verzích. Komu by ty standardní nestačily, pro něj má BMW připraven ještě M Sport paket

Celý článek spolu s přebohatou fotogalerií najdete na AutoRevue.cz