Kurzové sázení je spíše exaktní věda než pocitová záležitost

Zdroj: Depositphotos

Zajímáte se o sportovní sázení a chcete konečně vyhrát, respektive vyhrávat? Pak je potřeba se zamyslet nad přístupem a smysluplnou sázkařskou strategií. Představa, že můžete sázet na jakýkoli sport, který máte oblíbený jen proto, že ho sledujete v televizi, je zaručenou cestou k neúspěchu. Podle odborníka je úspěch v kurzových sázkách podmíněn poctivým přístupem a stejnou dřinou jako jakákoli jiná práce.

„První, co je potřeba si uvědomit, je skutečnost, že kurzové sázení je prakticky exaktní věda. Pokud kdokoliv chce vyhrát, respektive alespoň výrazně zvýšit svoje šance na výhru, musí k tomu přistupovat se stejnou zodpovědností jako k jakémukoliv jinému výdělku, ať už v zaměstnání nebo formou brigády. Jinými slovy, pokud chci vyhrát, respektive vyhrávat opakovaně, musím sázení věnovat čas, do klína to jednoduše samo nespadne,“ říká expert ze sázkové kanceláře Fortuna Roman Kovařík. Sázení je disciplína, kterou nelze nijak urychlit, má svůj vlastní specifický slovník a většinou je to běh na dlouhou trať. Abyste mohli začít vyhrávat, pracujte na dvou zásadních faktorech.

Získejte přístup k informacím v krátkodobém horizontu

Získejte v krátkodobém horizontu co nejvíce informací, které vám pomůžou dělat správné rozhodnutí. Informace lze rozdělit na statistiky a věcné informace. „Zatímco statistiky vyjadřují postavení týmů v tabulce, a tím do jisté míry i jejich kvality, sílu, případně způsob hry, věcné informace je potřeba mít na zřeteli rovněž, protože mohou zásadním způsobem snížit kredit právě statistikám. Sem patří skutečnosti typu zranění, karetní tresty, náročnost cestování, nákupy hráčů nebo třeba výměny trenérů. Opomenout nelze ani psychologii hráčů. Zejména v posledních kolech různých soutěží je motivace některých mužstev již nulová, což se obvykle na výsledcích projevuje,“ radí Kovařík.

Informace můžete získávat ze sportovních portálů, televize, novin, klubových webů nebo ze sázkařských analýz. Informace samotné ale nestačí jen pasivně vstřebat, vždy je důležité umět s informacemi vhodně pracovat a kriticky je vyhodnocovat. Nestačí jen slepě se spolehnout na zaručený tip, který má jen doprovodnou funkci.

Depositphotos

Sázkařská zkušenost je nenahraditelná

Druhým dlouhodobým faktorem je sázkařská zkušenost, kterou člověk získá až časem a spočívá v tom, že sázkař vidí týmy hrát více než jednou. „Bohužel ani tady nelze usnout na vavřínech, a přestože člověk získá sázkařskou zkušenost, je potřeba ji obnovovat. Tedy týmy nebo hráče, na které sázím, je potřeba sledovat alespoň jednou v každé další sezóně a je jedno jestli naživo, v televizi nebo na streamu,“ vysvětluje Roman Kovařík z Fortuny.

Náhodná výhra samozřejmě může přijít z čistého nebe, ale je to ojedinělé a nikdy nemáte žádnou záruku, že to vyjde. Především to nebude fungovat dlouhodobě a spoléhat se na něčí zaručené tipy také nejde věčně. Navíc samotná radost z takové výhry je o něco nižší, než když je člověk schopen výherní tiket sám vymyslet, ostatní inspirovat a v hlavě se mu spojí ono pověstné „já to věděl“.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.