Kuželkáři vs. bowlingáři: remíza

Ze spoluhráčů se stali protivníci. Dříve spolu hrávali druhou futsalovou ligu. Teď proti sobě změřili síly v bowlingu a kuželkách.

Cesty druholigových futsalistů K-Pedros se rozešly. Před pěti lety spolu hráli bok po boku. Teď proti sobě nastoupili jako soupeři. Jindřichohradecký manažer týmu Jiří Kačo spolu s gólmanem Pavlem Pickou oslovil bývalé spoluhráče z Tábora a vyzval je k zajímavému utkání.

„Jsme spolu neustále v kontaktu. Já jsem založil kuželkářský tým, kluci z Tábora zase bowlingový. Proto jsme se dlouho nerozmýšleli. Chtěli jsme zjistit, kdo bude v přímém měření obou sportů lepší,“ vysvětluje Jiří Kačo prvopočátek vzájemného střetnutí.

Místo futsalu souboj v bowlingu a kuželkách

První vzájemný duel v bowlingu se konal v Táboře, k odvetě v kuželkách pak došlo v Kamenici nad Lipou.
V bowlingu jasně dominoval táborský tým Veselé Království, který už druhým rokem hraje táborskou amatérskou ligu. V premiérovém ročníku obsadil ve třetí lize druhé místo. Postup měl na dosah, ale unikl jim až v posledním zápase. Do vzájemného střetnutí obou soupeřů se započítaly výsledky nejlepších tří hráčů z každého čtyřčlenného týmu. Rozhodnutí padlo během chvilky a Táborští nedali soupeřům třikrát šanci.

Teprve až ve čtvrtém utkání zvítězili jindřichohradečtí kuželkáři. „Vůbec neměli nárok. Už nám jich bylo líto. Proto jsme radši polevili,“ uvedl táborský kapitán Ondřej Chrt na pravou míru čestný úspěch Gladiátorů.

Mužstvo Gladiátorů mělo naopak navrch v kuželkách. Tým ve složení Jiří Kačo, Radek Stránský, Vladimír Suchan, Pavel Fical a Pavel Picka bojuje už čtvrtou sezonu ve druhé amatérské kuželkářské lize v Nové Bystřici. Každoročně se zlepšují. V letošní sezoně dosáhli dosud svého nejlepšího umístění a se ztrátou osmi bodů skončili třetí.

„Pořádně se dívejte. Ať se něco přiučíte,“ znělo často z řad Gladiátorů při odvetě v kuželkách na dráze v Kamenici nad Lipou. Připsali si přesvědčivou výhru 17:3, když rozhodovaly vzájemné zápasy mezi jednotlivci. Pro méně zkušené hráče Veselého Království byla porce sto padesáti hodů pořádná. Ondřej Chrt, z Tábora, který v současnosti hraje fotbal v Rakousku, necítil po utkání ještě několik dnů nohy. Nemohl chodit, natož pořádně běhat. Nezabíraly masáže ani parní lázeň.

„Kuželky mi daly zabrat, byly namáhavé. Vždycky jsem se smál, když mi někdo tvrdil, že je to sport,“ přiznal kapitán Veselého Království Ondřej Chrt. „První den to celkem ušlo. Ale nejkritičtější byl druhý a třetí den. To už jsem se doslova belhal,“ dodal.

K nejlepším v obou odvětvích patřil aktivní kuželkář Jiskry Nové Bystřice Radek Stránský. Platnou posilou byl a svými výsledky překvapil i bývalý gólman K-Pedros Pavel Picka. „Dokázal, že jeho futsalové a rozhodcovské minely jsou už zapomenuté,“ vysekl Kačo spoluhráči pochvalu.

Každý vyhrál i prohrál, nakonec remíza

V každé disciplíně excelovala družstva, která se danému sportu věnují. Vzájemné měření sil sice skončilo nerozhodně. Přesto se Jindřichohradečtí cítili morálními vítězi. „Nedalo se změřit, kdo vyhrál,“ prohlásil zástupce Gladiátorů Jiří Kačo. „Ale samozřejmě, že jsme byli lepší. Protože jsme měli váhovou převahu i hezčí dresy,“ dodal.

Táborští si z jeho slov nedělali těžkou hlavu. „Jsme rádi, že jsme to přežili,“ bere Chrt výsledek s úsměvem a věří, že se příště výsledek otočí. Oba týmy si už totiž naplánovaly odvetu. „Domluvili jsme se, že na podzim vyrazíme na Moravu. Jeden den si zahrajeme kuželky, druhý zase bowling a večer oslavíme naši výhru ve sklípku,“ má už Chrt jasno.

„Musím uznat, že soupeři se předvedli ve skvělém světle a překvapili nás. Pokud nás ale budou chtít porazit, tak si klidně můžou vybrat jakýkoliv sport. Stejně je porazíme kdykoliv a v čemkoliv,“ hecuje Kačo táborské sportovce.

„Jenže nezapomeň, že už jste přece jenom starší páni. Musíme být ohleduplní. Ostatní sporty byste fyzicky nevydrželi. To už bychom asi volali záchranku,“ vzkázal mu Chrt na rozloučenou.