Lada Vesta: Po sedanu dorazí také „provedení Scout“

Lada Vesta: Po sedanu dorazí také „provedení Scout“

Lada Vesta: Po sedanu dorazí také „provedení Scout“

Lada Vesta dorazí do prodeje nejprve jako sedan, jenže tím nabídka ruské automobilky neskončí. Následovat má také karoserie hatchback a na své si přijdou i zájemci o u nás tolik oblíbenou karoserii kombi. Ale to stále není vše.

Lada totiž plánuje ještě navíc oplastované provedení na způsob Allroadů nebo Scoutů. Píší o tom ruská média (například allcarz.ru). Důvod je prostý, Lada před časem začala nabízet modely Kalina Cross a Largus Cross a zájem ze strany zákazníků je velmi dobrý, přestože si zákazníci musí za tyto varianty připlatit.

Navíc udělat Vestu Cross není zas tak velký problém, protože úpravy budou naprosto klasické. Auto dostane více plastu kolem karoserie, upravený podvozek a jiné pneumatiky. Těšit se můžeme rovněž na speciální barvy karoserie a trochu odlišně zpracovaný interiér. Technika bude samozřejmě naprosto stejná s klasickou verzí.

Ruská média odhadují, že by se příplatek za terénní Vestu s karoserií kombi měl pohybovat v rozmezí 15 až 20 tisíc rublů (6-8 tisíc korun).

Článek vyšel na webu Autorevue.cz