Ladronka asi poskytne azyl festivalu United Islands

Z minulé akce United Islands

Z minulé akce United Islands Zdroj: Unitedislands.cz

Jeden z největších pražských hudebních festivalů, United Islands, se za dva týdny zřejmě nakonec přece jen uskuteční. Jeho kulatý desátý ročník se měl 21. a 22. června konat v lokalitách Kampy, Petřína a Kinského zahrady, která však kvůli záplavám buď skončila pod vodou, nebo jsou silně podmáčená. Pořadatelé ale nyní jednají o přesunu místa konání festivalu do areálu Ladronky.

Pokud by nové místo pořadatelé nenašli, museli by již tradiční pražský festival zrušit, neboť jeho přesun na jiný termín není kvůli téměř dvěma stovkám účinkujících možný.

„Do nového areálu by se přesunuly všechny hudební scény, a program tak zůstane zachován v původním objemu,“ uvedli pořadatelé David Gaydečka a Martin Voňka. „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nám během 48 hodin od oznámení přesunu posílali tipy a kontakty na nová místa pro konání letošního ročníku festivalu. Vděční jsme všem z městské části Praha 6, kteří na tom usilovně pracují a jmenovitě paní starostce Marii Kousalíkové, která vyslyšela naší SOS prosbu a toto řešení podpořila,“ dodali.

Festival, na nějž je tradičně vstup zdarma, každý rok nabízí řadu špičkových alternativních, rockových a dalších kapel z Česka i zahraničí. V minulosti ale přivítal i takové hvězdy, jako například Placebo. K letošním největším jménům patří například Princess Chelsea, Citizens!, Acollective, We Were Evergreen a špička české nezávislé scény v čele s Midi Lidi a Zrní.