Ledová Popelka zahřeje ČEZ Arénu

Muzikálová lední podívaná Popelka na ledě má na svém turné zastávku v Ostravě. Na malé i velké diváky čeká ledový příběh, jaký ještě neviděli.

Hlavy se divákům zatočí z toho, co jim slibuje Popelka, muzikál na ledě. Nebudou si totiž jistí, jestli jsou v divadle, na koncertě, nebo akrobatickém představení. Popelka na ledě znamená show s dobovými kostýmy, výpravnou hudbou, velkolepou světelnou kompozicí, filmovou projekcí a kouzelnými efekty.

Představení ve dnech 9.-12. prosince se konají v ostravské ČEZ Aréně. „Moc se těším do Ostravy. Pro mnohé z našeho štábu jde vlastně o takový návrat domů,“ říká autor a režisér projektu Jindřich Šimek.
Sám svoji profesionální kariéru zahájil v baletním souboru Státního divadla v Ostravě, kde pak působil celá léta jako sólista baletu, choreograf a režisér.

Muzikál na ledě je specifickou českou inscenační formou. Její světová originalita spočívá v myšlence spojit v jednom projektu divadelní představení na ledě, zpěváky, herce, tanečníky, krasobruslaře a odehrát muzikálový příběh současně na jevišti i ledové ploše.

„Dominantou představení je variabilní pohádková scéna doplněná fascinující světelnou kompozicí a technicky perfektní filmovou projekcí,“ upřesňuje Radka Spiesová z pořádající agentury. Ústřední postavy ztvárňují krasobruslaři Jelena Jovanovič a Konstantin Gavrin. Nazpívali a namluvili je Lucie Bílá a Ondřej Ruml.

Zatímco v lední revue vystupují pouze krasobruslaři, v Popelce publikum uvidí a uslyší celou řadu oblíbených umělců. V herecko-pěveckých rolích se představí například Jiří Korn, Josef Vojtek, Dana Morávková, Leona Machálková, Magda Malá a mnoho dalších. Na ledě se pak v různých dalších úlohách objeví čtyřicetičlenný sbor v čele se sólisty předních evropských krasobruslařských show.

Za kvalitou bruslařské části představení stojí Radka Kovaříková, amatérská mistryně světa z roku 1995 a dvojnásobná mistryně světa kategorie profesionálů v disciplíně sportovních dvojic. Měla na starosti obsazení „ledové“ části představení.

Muzikál se odehrává na ploše 1800 metrů čtverečních. V Popelce diváci uvidí 296 dobových kostýmů, které vyrobil specializovaný tým odborníků z celé republiky. Použité materiály jsou dovezené z Itálie, Německa a Dubaje, aby splňovaly kritéria vzdušnosti, lehkosti a elastičnosti. Kompletní dopravu muzikálu Popelka při turné 2011 po dvanácti městech zajišťuje sedm kamionů, dvě nákladní vozidla a dva autobusy.

POPELKA NA LEDĚ

Muzikál se koná:

* 9.12. (18.00)
* 10.12. (14.00 a 18.00)
* 11.12. (11.00)

* v ostravské ČEZ Aréně
* vstupenky stojí od 390 do 690 korun

* Popelku nazpívala Lucie Bílá, bruslí Jelena Jovanovič, Annette Dytrt
* prince nazpíval Ondřej Ruml, bruslí Konstantin Gavrin, David Vincour
* dále účinkují Jiří Korn, Josef Vojtek, Dana Morávková, Leona Machálková, Martin Dejdar, Dalibor Gondík