Leonard Cohen dokončil novou desku

Leonard Cohen

Leonard Cohen Zdroj: ctk

Album You Want It Darker by mělo navázat na nahrávku Popular Problems, kterou kanadský muzikant a zpěvák vydal v roce 2014.

Kanadský písničkář Leonard Cohen nahrál v 81 letech nové album. Jeho čtrnáctá studiová deska s názvem You Want It Darker (Chceš to temnější) vyjde letos na podzim. Album na pulty uvede nahrávací společnost Sony Music, podle níž jde o „klasickou cohenovskou nahrávku“.

Album s devíti novými písněmi, které produkoval hudebníkův syn Adam, bude k dispozici až poté, co Cohen v září oslaví 82. narozeniny. V mnoha ohledech zřejmě naváže na předchozí desku Popular Problems z roku 2014, na níž v meditativních písních znovu vynikl Cohenův naprosto nezaměnitelný hluboký hlas a básnický talent.

Jméno Leonarda Cohena letos média zmiňovala v souvislosti s červencovým úmrtím jeho někdejší partnerky a múzy Marianne Ihlenové, jíž věnoval slavnou píseň So Long, Marianne.

You Want It Darker bude Cohenovým třetím albem od roku 2008, kdy se vrátil na pódia po patnáctileté odmlce. V devadesátých letech, kdy se stáhl do ústraní, žil autor známých písní, jako jsou Hallelujah, Sisters of Mercy, I’m Your Man či Suzanne v zen-buddhistickém klášteře poblíž Los Angeles.

K návratu k aktivní kariéře ho přiměly až finanční problémy poté, co jeho účetní zpronevěřil většinu jeho úspor.