Libeňský DOCK se stane novou pražskou čtvrtí

V pražské Libni zahájila developerská skupina Crestyl výstavbu zbrusu nové pražské čtvrti. Kolem dvou slepých ramen Vltavy vznikne v první etapě 60 nových bytů s nadstandardní výbavou, designovým zpracováním a privátní unikátní marinou.

Do nových bytů se jejich majitelé budou moci nastěhovat v srpnu 2012. Partnerem developera je stavební firma GEMO OLOMOUC. Nové bydlení v atraktivní lokalitě prostředí Libeňského zámku a Thomayerových sadů na rozhraní Libně, Karlína a Holešovic slibuje 120 tisíc metrů čtverečních komerčních i rezidenčních ploch. Součástí bude i privátní jachtařský klub s marinou, hotel, restaurace, kavárny a další služby. Na projektu DOCK spolupracují celkem tři přední architektonické kanceláře – 4A architekti, Mediapolis a S. H. S architekti. Přednost zde dostanou přírodní materiály – fasády budou tvořeny výhradně ze dřeva a kamene. Přírodní materiál najde uplatnění i v nezvykle světlých a prostorných interiérech. K umocnění příjemného bydlení přispějí vysoké stropy i dveřní zárubně. Standardem budou dřevěné podlahy s podlahovým vytápěním, koupelny s luxusním vybavením i recepce s nepřetržitým provozem.

#####Atmosféra bývalých libeňských doků by měla zůstat

První etapa výstavby – DOCK A – slibuje tři budovy po dvaceti bytech různých dispozic, od nejmenších 1+kk až po mezonetové 4+kk. Spojením jednotek vznikají i byty s velikostí 200 metrů čtverečních se šesti pokoji. Většina bytů slibuje balkon, terasu s výhledem na řeku a do zeleně, případně předzahrádku nad přístavním molem. Obytné místnosti jsou orientovány převážně na západ, ložnice na východ. Nejvyšší podlaží bude lemováno terasou s pergolami. Celý areál bude vybudován s ohledem na jedinečnost prostředí, tak aby zůstala zachována atmosféra bývalých libeňských doků. Dominantou je přístavní molo se soukromým přístavištěm. Obyvatelé rezidenčního projektu si tak vychutnají jedinečnou atmosféru téměř přímořského rázu, romantické výlety lodí například na Slapy či procházky po promenádě lemované stromy s výhledem přímo na Vltavu.