Liberec Plaza slavnostně otevírá krytý DinoPark

Nákupní centrum Liberec Plaza otevírá 1. února jako první v Česku unikátní zábavní a vzdělávací krytý DinoPark. Ve dvou patrech umožní návštěvníkům prožít celý vývoj Země od jejího vzniku až po moderní dobu. „Právě v době ekonomické recese a rozvoje nákupních center na území města je obzvlášť důležité pečlivě zvážit, jak přilákat zákazníky. Myšlenka krytého DinoParku odpovídá našemu záměru a nabízí obyvatelům Liberce a okolních měst vzdělávací, zábavní a rodinné centrum. Podařilo se nám spojit své síly se společností West Media, provozovatelem DinoParku, a jsme šťastni, že po osmi měsících výstavby se můžeme těšit z výsledku naší spolupráce,” říká generální ředitel Plaza Centers CR Sagiv Meger.

„DinoPark je prvním krokem ve změně zaměření nákupního centra Liberec Plaza. Bezpochyby dojde ke zvýšení stávající návštěvnosti, která se pohybuje na pěti milionech návštěvníků ročně, a zvýší atraktivitu našeho nákupního centra jak pro maloobchodníky, tak návštěvníky. Plánujeme zaměřit se na zábavu, relaxaci, vzdělávání, sport a zdraví a krásu. DinoPark je prvním a velmi důležitým krokem v plánované přeměně,“ doplňuje Meger.

Podle poradenské společnosti Jones Lang LaSalle (JLL) společnost Plaza Centers objevila mezeru na trhu v Libereckém kraji. „Cílem je vytvořit širší a zcela odlišnou nabídku od již fungujících nákupních center, která nemá v regionu konkurenci a dosáhnout za hranice České republiky až do sousedních regionů Polska a Německa,” míní Filip Kolmer, senior konzultant oddělení maloobchodu JLL.
JLL v posledních letech pozoruje trend, kdy zábava a služby v nákupních centrech v západní Evropě získávají na oblibě a návštěvníci je začínají vnímat jako centrum, kde nechtějí pouze nakupovat, ale zároveň jako místo, kde chtějí strávit více času s rodinou a přáteli. „Liberec Plaza se může stát prvním moderním konceptem tohoto typu v České republice,” soudí Kolmer.

West Media provozuje čtyři venkovní DinoParky v České republice a jeden na Slovensku. „Liberec je prvním městem, kde jsme postavili zcela krytý DinoPark. Na ploše o rozloze 6000 m2 jsme vytvořili jedinečný koncept, který nelze srovnávat s ničím, na čem jsem se doposud podíleli,“ vysvětluje Jiří Machálek z West Media. Přes 50 dinosaurů

Největším modelem celé výstavy je osmnáctimetrový Diploducus, který se brodí v bahnitém jezeru. Nejzajímavějším exponátem je kostra Tyrannosaura rex, která může být ovládána návštěvníky a umožní jim pozorovat svět jeho očima.