Manažeři pečovali o postižené děti

Klubíčko Beroun podpořila na rok auditorská firma. Její manažeři se navíc jeden den starali o postižené děti.

Je jedenáct hodin dopoledne a Roger Gascoigne šplhá k berounskému medvědáriu. Místo pečlivě uvázané kravaty je tento byznysmen ve sportovním oblečení. Před sebou tlačí vozík, na kterém sedí Vilma, klientka Klubíčka. Partner renomované auditorské firmy, která prověřuje milionové účty, totiž na den vyměnil kancelář za pomoc postiženým.

Pomoc k nezaplacení

„Kolikrát si stěžujeme na náročný den plný stresu, ale až tady teprve pochopíte o čem život vlastně je a jak může být náročný. Klobouk dolů před pracovníky Klubíčka, kteří svým klientům poskytují opravdu kvalitní péči,“ řekl Gascoigne.
Zatímco na západ od českých hranic není nic neobvyklého, když soukromé firmy „pustí“ své zaměstnance v pracovní době pomáhat potřebným, v Česku se tento model prosazuje jen pozvolna. Přitom pomáhá oběma stranám: nezisková organizace získá peníze, pomocníky a také často rady v oboru, ve kterém firma podniká. Manažeři pak neocenitelnou životní zkušenost.

Jiný pohled

„Celé naše působení v klubu bylo velmi inspirující a musím říct, že se teď na práci s postiženými klienty dívám úplně jinak,“ řekla Klára Tichá, která v auditorské firmě zajišťovala spolupráci s Klubíčkem.