Mateřství si užívám, říká Radůza

Písničkářka Radůza tvrdí, že být matkou jí baví. Na koncert do Kolína vezme obě děti.

Teprve čtvrtý koncert od narození dcery odehraje a odezpívá písničkářka Radůza v kolínském divadle ve čtvrtek od sedmi hodin večer.

K dvouletému synovi se harmonikářce narodila v březnu dcera. S oběma dětmi přijede Radůza i do Kolína.

Nadšeně tleská i syn

„Děti s sebou beru i na koncerty. Holčičku ještě kojím a chlapeček by doma žárlil. Malá si to ještě neužívá, ale synek to prožívá opravdu vášnivě. Tleská, co mu síly stačí. Mateřství si moc užívám,“ říká Radůza.

První koncert po více než půlroční pauze zpěvačka odehrála 15. října. Do Kolína přijede o pár dní později. Také kvůli dětem omezila četnost koncertů. „Obvykle hraji jen jednou týdně, abych mohla být co nejvíc s dětmi. Nikdy se už tenhle věk nevrátí, a tak si všichni zasloužíme být co nejvíc spolu,“ říká Radůza.

Skloubit práci a mateřství má jednodušší než ostatní maminky.

„Pracuji hlavně večer. Přes den sice musím cvičit a psát nové písničky, ale sama si mohu určit čas, nemám žádnou pevnou pracovní dobu. Takže s dětmi mohu být téměř neustále. Jejich babička si trochu stěžuje, že si jejich hlídání moc neužije,“ říká Radůza.

Přiveze nové písničky

Kolínským divákům slibuje spoustu nových písniček. Tvoří podle ní až tři čtvrtiny koncertu.

„Nikoho by asi nebavilo poslouchat stále dokola to samé. Do Kolína se moc těším, cítím se tam dobře. Není to jen kvůli budově divadla, také kvůli publiku, na koncerty tu chodí velmi sympatické obecenstvo. Takže se i tentokrát do Kolína moc těším,“ říká zpěvačka a harmonikářka Radůza.