Microsoft: Najděte chybu ve Windows 10 a dostanete sto tisíc dolarů

První oficiální ukázky Windows 10

První oficiální ukázky Windows 10 Zdroj: Microsoft

Microsoft se rozhodl dočasně navýšit odměny, které bude rozdávat za nalezení a ohlášení chyb v operačním systému Windows 10. Maximální odměnu programu Bounty for Defense technologický obr zdvojnásobil na 100 tisíc dolarů (zhruba 2,5 milionu korun). Oznámil to Jason Shirk, který má ve firmě na starost bezpečnost produktů.

„Jsem rád, že mohu oznámit, že dočasně spouštíme bonusové hledání zranitelností v našem programu Online Services Bug Bounty. Všechny výplaty v tomto období budou dvojnásobné oproti dosavadním programům,“ uvedl Shirk s tím, že odměny vydrží navýšené do 5. října.

Důvodem, proč Microsoft přikročil k vyšším odměnám, je nový operační systém Microsoft 10, který tak akorát vstoupil na trh. Operační systém by mohl obsahovat kritické chyby. Proto se technologické firmě vyplatí vyplatit obří odměnu za jejich nalezení, jak podotýká web Živě.cz.

Za posledního 2,5 roku vyplatil Microsoft na odměnách přes 724 tisíc dolarů (skoro 18 milionů korun), které si rozdělilo 566 hledačů chyb. Průměrná odměna se pohybovala kolem 200 dolarů, nejvyšší byla 10 tisíc dolarů. Microsoft rovněž vyplácel odměny za oznámené chyby v Internet Exploreru - celkem 125 tisíc dolarů.