Microsoft otevírá v Praze vývojové centrum, přijme až 200 lidí

Microsoft v Praze

Microsoft v Praze Zdroj: Erben Eduard/E15

Americká softwarová společnost Microsoft otevírá v Praze vývojové centrum systémů pro řízení vztahů se zákazníky. Do konce letoška chce přijmout 80 lidí, celkem má v příštích letech vzniknout až 200 pracovních míst. Výši investice do nového centra nesdělila. Microsoft už má v Praze vývojové centrum aplikace pro videohovory Skype, kde pracuje zhruba 250 lidí.

Pražský tým bude součástí globální vývojové divize Microsoft Dynamics CRM a bude spolupracovat s týmy v USA, Indii, Dánsku a Švýcarsku. „CRM aplikace zásadně ovlivňují a i nadále budou ovlivňovat oblast řízení vztahu se zákazníky, ale také marketing nebo prodej. Z toho důvodu je investice Microsoftu do posílení vývoje CRM produktů logickým krokem,“ uvedl ředitel vývojové divize Microsoft Dynamics CRM v Česku a Dánsku Martin Košťál.

Microsoft a Facebook vybudují kabelové spojení přes Atlantik

Pro nové vývojové centrum bude Microsoft hledat programátory v celém regionu střední Evropy. „V tuto chvíli jsou otevřeny pozice pro spíše zkušenější programátory,“ uvedla firma. Nyní pro nové centrum potřebuje hlavně softwarové inženýry, práci nabídne také absolventům vysokých škol s technickým zaměřením.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows používá většina osobních počítačů. Společnost vnikla v dubnu 1975, česká pobočka zahájila činnost v roce 1992.

Softwarová vývojová centra provozuje v Česku řada firem. Stovky lidí zaměstnává ve vývoji v Brně americká softwarová společnost Red Hat i německá softwarová firma SAP. V Praze stovky lidí pracují ve vývojovém centru CA Technologies. Těžiště svých vývojových center má v Česku výrobce bezpečnostního softwaru Avast Software i jeho konkurent AVG Technologies, kterého Avast nyní přebírá. Tisíce lidí zaměstnávají v oboru informačních technologií společnosti IBM v Brně a Tieto v Ostravě.