Mini Countryman JCW oficiálně: Nový crossover má výkon 228 koní

Nový Mini Countryman JCW

Nový Mini Countryman JCW Zdroj: Autorevue.cz

Nový Mini Countryman JCW
Nový Mini Countryman JCW
Nový Mini Countryman JCW
Nový Mini Countryman JCW
Nový Mini Countryman JCW
12
Fotogalerie

Nejnovější Mini Countryman John Cooper Works se oficiálně představí během šanghajského autosalonu v dubnu. Už nyní ale výrobce prozradil řadu informací.

Nejvýkonnější countryman poháněný dvoulitrovým benzínovým čtyřválcem nabídne v nové generaci výkon 228 koní. Oproti předchozí generaci si tedy polepšil o rovných 13 koní. Zrychlení z klidu na stovku zvládne crossover za 6,5 sekundy. Na výběr pak zákazníci mají buď šestistupňovou manuální převodovku nebo osmistupňový automat.

Model JCW, stejně jako standardní Countryman, povyrostl. Je o 190 mm delší a 30 mm širší. Výsledkem je větší zavazadlový prostor i útulnější interiér. Uvnitř nechybí sportovní sedačky s integrovanými opěrkami hlavy, modernizovaný multifunkční volant, či LED světlomety již v základu.

Dalšími novinkami jsou tempomat s automatickým brzděním, zadní parkovací senzory nebo 6,5palcový navigační systém. Ten může zákazník nahradit 8,8palcovým displejem s ještě více funkcemi.

Informace o ceně novinky se dozvíme až na jaře, krátce po premiéře na zmiňovaném autosalonu v Šanghaji. K prvním vlastníkům zamíří Mini zhruba v polovině letošního roku.