Moravská galerie představuje módu špičkových návrhářů

Výstava Voliéra

Výstava Voliéra

Výstava Voliéra
Výstava Voliéra
Výstava Voliéra
Výstava Voliéra
Výstava Voliéra
6
Fotogalerie
Netradiční pohled do světa módy nabízí svým návštěvníkům Moravská galerie v Brně. Výstava Voliéra No. 1. Oděvní silueta v současné české módní tvorbě, kterou pro brněnské muzeum umění připravila módní stylistka Olo Křížová, ukazuje práce současných renomovaných i začínajících českých módních návrhářů.

Modelům na výstavě Voliéra patří první patro Uměleckoprůmyslového muzea Moravské galerie – prostory Respirium a Camera. V prvním z nich si prohlédnete tvorbu devatenácti českých módních designérů, mezi nimiž nechybí Denisa Nová, Jakub Polanka, Zdenka Imreczeová, Petra Kafka, Viktorie Vittori a další. Druhá část výstavy prezentuje modely z letošního speciálního workshopu v rodném domě architekta a designéra Josefa Hoffmanna v Brtnici u Jihlavy, jehož geniem loci se nechali autoři inspirovat. Sjednocujícím tématem celé výstavy je pohled autorů na oděvní siluetu.

Název výstavy Voliéra zvolila autorka Olo Křížová zcela záměrně: „Prvotní inspirací je skutečná ptačí voliéra s poletujícím pestrobarevným ptactvem, kde Ara hyacintový sdílí jeden prostor s hejnem volavek stříbřitých. Jedná se o specifické prostředí a v přeneseném slova smyslu o platformu pro prezentaci široké škály autorů, věnujících se určitému oboru či tématu,“ uvedla Olo Křížová s tím, že výstava nabízí nejen pohled na netradiční modely z různých, například i netextilních materiálů, stejně jako reflexi směřování českého oděvního designu a podobu oděvní siluety dnes.

www.moravska-galerie.cz.