MSV 2021 ukáže inovace pro průmysl budoucnosti

Zdroj: Veletrhy Brno

Letošní 62. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná od 8. do 12. listopadu na výstavišti v Brně, opět představí nejnovější a inovativní průmyslové technologie. Hlavním tématem je digitalizace průmyslu, která bude zvýrazněna ve speciální expozici Digitální továrna 2.0. Veletrh tak reaguje na výrazný nástup digitálních technologií do průmyslové praxe. MSV bude také důležitým signálem pro restart ekonomiky.

Řešení pro průmysl budoucnosti

V uplynulém roce došlo k zásadnímu urychlení zavádění digitálních technologií do průmyslové praxe. „Nejnovější služby a produkty v oblasti digitalizace podniků budou k vidění ve speciální expozici Digitální továrna 2.0, která se na MSV představí již podruhé. Hlavním tématem tohoto projektu bude technologická transformace české ekonomiky. Prezentovat se zde budou prototypy chytrých autonomních strojů a zařízení s ohledem na vazby související s firemním prostředím,“ uvedl Michalis Busios, ředitel MSV. Zlatým partnerem projektu se stala společnost Siemens. Mezi další partnery patří společnosti Cerebrica a Grant Thornton. Institucionálním partnerem je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.  

Doprovodný program

Součástí MSV bude doprovodný program složený z konferencí a zajímavých přednášek. Uskuteční se i tradiční Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR. Trendům, zkušenostem a obchodním příležitostem ve 3D tisku se bude věnovat Fórum aditivní výroby. Již sedmý ročník této konference se zaměří na přínosy 3D tisku, které se naplno projevily během covidové krize. Ti, co hledají nové kontakty, mohou znovu využít mezinárodní projekt Kontakt-Kontrakt. Zajímavé poznatky přinese také konference Úspory v průmyslu 2021. Zaměří se na aktuální témata jako snižování energetické náročnosti ve výrobě, správné využití odpadní vody, eliminace plýtvání na stlačeném vzduchu, ekologické a účinné mazání strojů nebo řízení spotřeby moderními informačními systémy. Novinky z plastikářského průmyslu představí konference Moderní technologie v plastikářském průmyslu.

Veletrhy Brno

Doprava, logistika a cirkulární ekonomika

Souběžně s MSV se v letošním roce uskuteční veletrhy Transport a Logistika a Envitech. První z dvojice veletrhů se zaměří na novinky z oblasti automatizace a digitalizace logistiky. Prezentovat se budou opět i firmy nabízející specializovaný software a IT řešení pro logistiku. Hlavním tématem veletrhu Envitech bude cirkulární ekonomika neboli systém opětovného využívání materiálů, které udržujeme v oběhu co nejdéle.

Otevírací doba a vstupné

Mezinárodní strojírenský veletrh se koná od 8. do 12. listopadu 2021. Nejlepší je pořídit si vstupenku online, kde je k dostání za 250 Kč. Na místě zaplatí dospělí za vstupenku 300 Kč. Veletrh otevírá své brány vždy v 9 hodin ráno. Od pondělí do čtvrtka bude otevřeno do 17 hodin, v pátek do 16 hodin.

www.msvbrno.cz