Na jevišti byl budoucí primátor

Nečekané vyústění měla debata v olomouckém Divadle hudby, kterou dnes uspořádala Sedmička. Martin Novotný je osobně pro „jednu“ Olomouc.

Přibližně osmdesát lidí dnes sledovalo předvolební diskusi Sedmičky v Olomouci. Na jeviště proti sedmi potencionálním primátorům zasedlo šest lidí s konkrétními problémy. Sedmý kvůli autonehodě nedorazil. Otázky se nejčastěji týkaly dopravy a rozvoje města.

První potlesk v sále si získal lídr TOP 09 Ivo Vlach. Souhlasil s Olomoučanem Liborem Smitalem, že radní nemusí nejlépe využít své ani developerské schopnosti v případě Šantovky. „Že to neumí, ukázali už v případě aquaparku,“ prohlásil Vlach. Následoval potlesk.

Poslední otázka večera se týkala volebních obvodů. Martin Novotný přiznal soukromý názor, že by byl pro jediný obvod. Jen sociální demokrat Jiří Rozbořil a komunista Miroslav Skácel jich chtěli pět. Ostatní kandidáti upřednostnili pro jedinou radnici jeden obvod.

Mezi silná témata odměněná potleskem patřily i výškové stavby nebo zeleň na Horním náměstí. Reportáž najdete v Sedmičce 7. října.