Na letošním WebExpu se představí i šéf vývoje českého Livesportu, který celosvětově používá 75 milionů lidí

Zdroj: archiv WebExpo

Letošní ročník třídenní technologické konference WebExpo, která startuje 21. září v prostorách pražské Lucerny, opět slibuje řadu zajímavých přednášek a odborných workshopů týkajících se jak vývojářské sféry, tak i marketingu, designu nebo pokročilých technologií v čele s umělou inteligencí a strojovým učením.

Své zastoupení tam bude mít i Livesport, český obr na poli zprostředkování sportovních výsledků.

Livesport, jakožto partner celé akce, posílá na pódium Kina Lucerna svého vývojáře Pavla Cvetlera, který stál za zrodem jeho populární mobilní aplikace pro sportovní výsledky, kterou celosvětově používá přes 50 milionů uživatelů.

Klíčovou součástí celé jeho přednášky, která je chystaná na pátek 21. září od 12 hodin, je však vysvětlení, jak tak vysokou návštěvnost, atakující v průměru až 75 milionů uživatelů měsíčně, zvládnout se staršími technologiemi (například PHP), na nichž platforma funguje. Cílem jeho řeči tak bude zároveň i vyvrácení domněnky, že všechny vysoce navštěvované a masivně zatěžované služby musí běžet na nejmodernějších systémech.

Prkna budou patřit i zástupcům předních světových tech firem

V průběhu již 11. ročníku WebExpa, kterého je CzechCrunch mediálním partnerem, vystoupí i několik jmen, které zastávají důležité pozice také v dalších předních technologických společnostech.

Na programu je například Dan Saffer (vedoucí produktového designu v Twitteru), Val Head (designová evangelistka v Adobe) nebo Diamond Ho (produktová designérka ve Facebooku). I česká scéna však bude mít široké zastoupení v čele s Davidem Pavlíkem, CIO Kiwi.com a bývalým zaměstnancem SpaceX, nebo Jakubem Nešetřilem, viceprezidentem produktového vývoje v Apiary.

Celý program včetně dalších informací je k dispozici na oficiálních stránkách WebExpo. Vstupenky jsou dostupné ZDE.