Na švýcarské góly chtějí mistři Pálffyho

Žigmund Pálffy v dresu Energie. Nevídanou posilu zřejmě chystají Karlovy Vary pro Spengler Cup.

Odpískaná Liga mistrů navlékne pravděpodobně do dresu extraligového mistra jednu z největších postav slovenského hokeje. Na Spenglerův pohár se v Karlových Varech už chystají řádné námluvy. „Chceme tým posílit, jak jen to půjde,“ hlásí už dva měsíce dopředu klubový manažer Miroslav Vaněk.
Důvod je jasný. Karlovy Vary se chtěly blýsknout v Lize mistrů. Letošní ročník se ale kvůli ekonomické krizi nehraje. A tak si ve Varech usmysleli, že se vytáhnout alespoň na vánočním turnaji ve Švýcarsku. „Jedeme tam už podruhé. Loni jsme si turnaj osahali, letos chceme udělat co nejlepší výskedek. Československé mužstvo tam už dlouho neuspělo,“ říká Vaněk.
K tomu však Energie potřebuje nutně posily. „Máme nějakou představu,“ vyhýbá se Vaněk přímé odpovědi. Jména z něj teď nikdo nevypáčí. „Nebudeme zveřejňovat nic, co je v oblasti nedohodnutých věcí. Až se celá záležitost uzavře, vše se včas dozvíte. Nechtějte po nás vyjádření k věcem, které ještě nejsou domluvené.“ A to prý zapůjčení nejlepšího střelce na Slovensku není.
Alespoň v Česku, na východ od řeky Moravy, je případ Žigmund Pálffy prý už dávno rozhodnutý.
Jednání zatím přiznává Energie jen s Kutlákem a Hamrem. „Dohody ale ještě nejsou uzavřené,“ říkal koncem minulého týdne Vaněk.