Nad síly Orlové byl jen Karlín

Basketbalistky BC Orlová navzdory velké marodce odehrály jednu z nejúspěšnějších sezon klubu.

Nečekaně dobře si vedly ve druhé lize basketbalistky BC Orlová. V play-off dokráčely až do finále, kde v sérii hrané na tři vítězná utkání, prohrály 1:3 s Karlínem. „Sezonu hodnotím jako jednu z nejúspěšnějších. Sice byly časy, kdy jsme hrávali i první ligu, ale na to, s jakými problémy jsme se letos potýkali po celou sezonu, mě tento výsledek potěšil,“ prohlásil trenér orlovských basketbalistek Radek Wlach, který vede ženské družstvo už od roku 2003.

V play-off tým oslabila zranění

Orlovanky v průběhu sezony trápily zranění a ani v play-off se jim zdravotní komplikace nevyhýbaly. „Do play-off jsme postoupili s odřenýma ušima z posledního možného místa. Ale ve vyřazovacích bojích jsme se semkli a deset hráček, které jsme měli na soupisce bojovalo i za zraněné holky,“ pověděl Wlach.
Pouze na tribuně prožívala zkušená Soňa Šimková rozhodující momenty série s Karlínem. „V sobotu, kdy se holkám dařilo a Karlín z palubovky smetly, to bylo v pohodě. Hala fandila a já si to na tribuně užívala. Ale další den, kdy už to holkám tolik nešlo, jsem nevěděla, jak mám pomoct. Nejraději bych byla s nimi na hřišti,“ prohlásila Šimková. Ta se před několika dny dozvěděla, že zranění, které se zdálo zprvu jako lehké, si vyžádá delší pauzu. „Mám utržený křížový vaz a už jsem podstoupila operační zákrok,“ prozradila Šimková. Může se stát, že tak přijde o mistrovství Evropy veteránek, které se hraje v Zahřebu v polovině července. „To si zatím nechci připustit,“ doufá Šimková.

Kádr zůstane stejný

V příští sezoně se Orlová pokusí navázat na dobré výsledky z této sezony a kouč Wlach se bude chtít opřít o stejné hráčky jako letos. „Dávám si jen vysoké cíle, navíc do karet nám bude hrát, že holky by měly zůstat pohromadě. Na odchodu je jen Nikol Chomová, jinak máme přislíbeno, že i hráčky z Havířova, které u nás hostovaly, zůstanou,“ sdělil Wlach. Mezi nimi i Tereza Minarovičová, která je na snímku ve žlutém dresu.